Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou fotorecept
Foto: pusta
Ochladilo sa a zachutila osvedčená stará klasika, ktorú som včera inovovala v kombinácii úžasných dubákov s perfektnou štipľavou madarskou originál Pick klobásou.
porcie
príprava
na 180 ventilátor °C
Suroviny
1000 g varené v šupke |
|
200 g sťipľavá originál maďarská |
|
1 veľká hrsť sušené |
|
podľa potreby na namočenie dubákov |
|
2 ks stredne veľká |
|
3 ks uvarené na tvrdo |
|
250 ml pochúťková |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
3-4 PL |
|
2 ks do smotanovej zálievky |
|
Postup
-
1
Toto je maďarská Originál štipľavá PICK klobása.
-
2
Namočila som do teplej vody dubáky na 30 minút.
-
3
Pokrájala som Pick klobásu na kolieska.
-
4
Očistenú cibuľu som pokrájal.a na polmesiačiky.
-
5
Na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, pridala som dubáky aj s vodou v ktorej boli namočené, vydusila som všetku šťavu až na tuk, osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich úplne vychladnúť.
-
6
Ošúpala som ešte teplé zemiaky, ktoré som uvarila ešte predtým a pokrájala som ich na kolieska asi 3 - 4 mm silné.
-
7
Vajcia som uvarila na tvrdo a pokrájala na kolieska.
-
8
Mohla som začať vrstvenie surovín, spodok pekáčika som vyliala tenkou vrstvou oleja, na ktorý som rozložila kolieska zemiakov, osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
9
Na zemiaky som rozotrela dubáky s cibuľou.
-
10
Na dubáky som rozložila kolieska vajec, osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
-
11
...na vajcia som poukladala kolieska Pick klobásy, ktoré som husto potrela osolenou kyslou smotanou...
-
12
...a vrstvenie som uzavrela kolieskami osolených a okorenených zemiakov, poliala tenkou vrstvou oleja a vložila som ich piecť do trúby.
-
13
Kým sa prekladané zemiaky piekli, do misky som rozklepla 2 vajcia, osolila som ich, pridala som 150 ml kyslej smotany, dobre som spolu rozšľahala a vaječno - smotanová zálievka bola hotová.
-
14
Prekladané zemiaky som piekla v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 30 minút, kým povrch nebol pekne chrumkavý a do zlato - hneda, potom som ich na chvíľu vybrala z trúby...
-
15
...a poliala vaječno - smotanovou zálievkou, vložila späť do trúby,....
-
16
...a zapiekla som ich pi teplote 180 stupňov ešte 10 - 15 minút, počas pečenia celá kuchyňa nádherne dráždivo voňala.
-
18
Hotové zapekané prekladané zemiaky som rozdelila na jednotlivé porcie a servírovala som ich s domácimi nakladanými sladko - kyslými pikantnými uhorkami.
-
19
Pohľad zblízka: Krásne vidieť vrstvenie tejto úžasne voňavej, mimoriadne chutnej príjemne pikantnej jesennej a výdatnej sýtej dobroty. Inovácia sa s Pick klobásou a voňavými dubákmi veľmi vydarila. Prajem Vám Dobrú chuť :-)
jéééjha, tvoje vnúčatká, to bude pre mňa skutočná pravá česť, ak im to bude tak chutiť :-)))
som rada, že si tento recept preposlal dcérenke.
potešil si ma neuveriteľne :-)
dakujem ti.
dakujem za pochvalu a 5*
dakujem za uznanie, potešili ste ma.
len hnede sampiony a prekladat sa mi nechcelo tak som to cele pomiesal zapiekol a nakoniec este parmezan dat tomu prirodny MSG aj tak to bolo super.