Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou fotorecept

pusta - fotkapusta, 2. októbra 2014
Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept)
Foto: pusta

Ochladilo sa a zachutila osvedčená stará klasika, ktorú som včera inovovala v kombinácii úžasných dubákov s perfektnou štipľavou madarskou originál Pick klobásou.

4
porcie
30 minút
príprava
30 + 15 minút
na 180 ventilátor °C

Suroviny

1000 g varené v šupke
200 g sťipľavá originál maďarská
1 veľká hrsť sušené
podľa potreby na namočenie dubákov
2 ks stredne veľká
3 ks uvarené na tvrdo
250 ml pochúťková
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
3-4 PL
2 ks do smotanovej zálievky




Postup

  1. 1

    Toto je maďarská Originál štipľavá PICK klobása.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namočila som do teplej vody dubáky na 30 minút.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájala som Pick klobásu na kolieska.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistenú cibuľu som pokrájal.a na polmesiačiky.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, pridala som dubáky aj s vodou v ktorej boli namočené, vydusila som všetku šťavu až na tuk, osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich úplne vychladnúť.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ošúpala som ešte teplé zemiaky, ktoré som uvarila ešte predtým a pokrájala som ich na kolieska asi 3 - 4 mm silné.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vajcia som uvarila na tvrdo a pokrájala na kolieska.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mohla som začať vrstvenie surovín, spodok pekáčika som vyliala tenkou vrstvou oleja, na ktorý som rozložila kolieska zemiakov, osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na zemiaky som rozotrela dubáky s cibuľou.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na dubáky som rozložila kolieska vajec, osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...na vajcia som poukladala kolieska Pick klobásy, ktoré som husto potrela osolenou kyslou smotanou...

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...a vrstvenie som uzavrela kolieskami osolených a okorenených zemiakov, poliala tenkou vrstvou oleja a vložila som ich piecť do trúby.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Kým sa prekladané zemiaky piekli, do misky som rozklepla 2 vajcia, osolila som ich, pridala som 150 ml kyslej smotany, dobre som spolu rozšľahala a vaječno - smotanová zálievka bola hotová.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Prekladané zemiaky som piekla v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 30 minút, kým povrch nebol pekne chrumkavý a do zlato - hneda, potom som ich na chvíľu vybrala z trúby...

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...a poliala vaječno - smotanovou zálievkou, vložila späť do trúby,....

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ...a zapiekla som ich pi teplote 180 stupňov ešte 10 - 15 minút, počas pečenia celá kuchyňa nádherne dráždivo voňala.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 16
  17. 18

    Hotové zapekané prekladané zemiaky som rozdelila na jednotlivé porcie a servírovala som ich s domácimi nakladanými sladko - kyslými pikantnými uhorkami.

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 18
  18. 19

    Pohľad zblízka: Krásne vidieť vrstvenie tejto úžasne voňavej, mimoriadne chutnej príjemne pikantnej jesennej a výdatnej sýtej dobroty. Inovácia sa s Pick klobásou a voňavými dubákmi veľmi vydarila. Prajem Vám Dobrú chuť :-)

    Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

sracz
*****_ová obmena "francuzákov", obľúbenej to lahôdky mojich vnúčeniec, milá @pusta a veru by si si ňou u nich "šplhla" a "objedli by Ti aj nos"! Preposielam dcérke; ak zoženie dubáky, určite im tú "gustuš fajnotku" pripraví!
pusta
Milý@sracz - ferikém drágám, presne tak :-)
jéééjha, tvoje vnúčatká, to bude pre mňa skutočná pravá česť, ak im to bude tak chutiť :-)))
som rada, že si tento recept preposlal dcérenke.
potešil si ma neuveriteľne :-)
dakujem ti.
marika21
Francuzske zemiaky máme radi. Veľmi dobrá obmena. *****
jarunka
Moj manzel si objednal :-) nieco zemiakove, tak mu urobim tuto obmenu "francuz. zemmiakov"
pusta
@marika21 , to ma veľmi teší, že aj táto verzia sa ti páči :-)
dakujem za pochvalu a 5*
pusta
@jarunka , tvoj pán manžel si dobre vybral :-) určite budete obaja spokojní :-)
dakujem za uznanie, potešili ste ma.
2010
Keby nasa @pusta zila tak by sme sa zase dohadali, no Pick klobasu som nemal ale len chorizo ani dubaky
len hnede sampiony a prekladat sa mi nechcelo tak som to cele pomiesal zapiekol a nakoniec este parmezan dat tomu prirodny MSG aj tak to bolo super.



1x radox1
radox1
ono ta pick klobasa nie je ziadna vyhra,je to skor taky paprikovy salam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia