Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Ochladilo sa a zachutila osvedčená stará klasika, ktorú som včera inovovala v kombinácii úžasných dubákov s perfektnou štipľavou madarskou originál Pick klobásou.

4
porcie
30 minút
príprava
30 + 15 minút
na 180 ventilátor °C

Suroviny

Postup

  1. Toto je maďarská Originál štipľavá PICK klobása.
  2. Namočila som do teplej vody dubáky na 30 minút.
  3. Pokrájala som Pick klobásu na kolieska.
  4. Očistenú cibuľu som pokrájal.a na polmesiačiky.
  5. Na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, pridala som dubáky aj s vodou v ktorej boli namočené, vydusila som všetku šťavu až na tuk, osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich úplne vychladnúť.
  6. Ošúpala som ešte teplé zemiaky, ktoré som uvarila ešte predtým a pokrájala som ich na kolieska asi 3 - 4 mm silné.
  7. Vajcia som uvarila na tvrdo a pokrájala na kolieska.
  8. Mohla som začať vrstvenie surovín, spodok pekáčika som vyliala tenkou vrstvou oleja, na ktorý som rozložila kolieska zemiakov, osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  9. Na zemiaky som rozotrela dubáky s cibuľou.
  10. Na dubáky som rozložila kolieska vajec, osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
  11. ...na vajcia som poukladala kolieska Pick klobásy, ktoré som husto potrela osolenou kyslou smotanou...
  12. ...a vrstvenie som uzavrela kolieskami osolených a okorenených zemiakov, poliala tenkou vrstvou oleja a vložila som ich piecť do trúby.
  13. Kým sa prekladané zemiaky piekli, do misky som rozklepla 2 vajcia, osolila som ich, pridala som 150 ml kyslej smotany, dobre som spolu rozšľahala a vaječno - smotanová zálievka bola hotová.
  14. Prekladané zemiaky som piekla v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 30 minút, kým povrch nebol pekne chrumkavý a do zlato - hneda, potom som ich na chvíľu vybrala z trúby...
  15. ...a poliala vaječno - smotanovou zálievkou, vložila späť do trúby,....
  16. ...a zapiekla som ich pi teplote 180 stupňov ešte 10 - 15 minút, počas pečenia celá kuchyňa nádherne dráždivo voňala.
  17. Hotové zapekané prekladané zemiaky som rozdelila na jednotlivé porcie a servírovala som ich s domácimi nakladanými sladko - kyslými pikantnými uhorkami.
  18. Pohľad zblízka: Krásne vidieť vrstvenie tejto úžasne voňavej, mimoriadne chutnej príjemne pikantnej jesennej a výdatnej sýtej dobroty. Inovácia sa s Pick klobásou a voňavými dubákmi veľmi vydarila. Prajem Vám Dobrú chuť :-)