Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Ochladilo sa a zachutila osvedčená stará klasika, ktorú som včera inovovala v kombinácii
úžasných dubákov s perfektnou štipľavou madarskou originál Pick klobásou.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 + 15 minút na 180 ventilátor °C |
Postup
- Toto je maďarská Originál štipľavá PICK klobása.
- Namočila som do teplej vody dubáky na 30 minút.
- Pokrájala som Pick klobásu na kolieska.
- Očistenú cibuľu som pokrájal.a na polmesiačiky.
- Na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, pridala som dubáky aj s vodou v ktorej boli namočené, vydusila som všetku šťavu až na tuk, osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich úplne vychladnúť.
- Ošúpala som ešte teplé zemiaky, ktoré som uvarila ešte predtým a pokrájala som ich na kolieska asi 3 - 4 mm silné.
- Vajcia som uvarila na tvrdo a pokrájala na kolieska.
- Mohla som začať vrstvenie surovín, spodok pekáčika som vyliala tenkou vrstvou oleja, na ktorý som rozložila kolieska zemiakov, osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Na zemiaky som rozotrela dubáky s cibuľou.
- Na dubáky som rozložila kolieska vajec, osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
- ...na vajcia som poukladala kolieska Pick klobásy, ktoré som husto potrela osolenou kyslou smotanou...
- ...a vrstvenie som uzavrela kolieskami osolených a okorenených zemiakov, poliala tenkou vrstvou oleja a vložila som ich piecť do trúby.
- Kým sa prekladané zemiaky piekli, do misky som rozklepla 2 vajcia, osolila som ich, pridala som 150 ml kyslej smotany, dobre som spolu rozšľahala a vaječno - smotanová zálievka bola hotová.
- Prekladané zemiaky som piekla v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 30 minút, kým povrch nebol pekne chrumkavý a do zlato - hneda, potom som ich na chvíľu vybrala z trúby...
- ...a poliala vaječno - smotanovou zálievkou, vložila späť do trúby,....
- ...a zapiekla som ich pi teplote 180 stupňov ešte 10 - 15 minút, počas pečenia celá kuchyňa nádherne dráždivo voňala.
- Hotové zapekané prekladané zemiaky som rozdelila na jednotlivé porcie a servírovala som ich s domácimi nakladanými sladko - kyslými pikantnými uhorkami.
- Pohľad zblízka: Krásne vidieť vrstvenie tejto úžasne voňavej, mimoriadne chutnej príjemne pikantnej jesennej a výdatnej sýtej dobroty. Inovácia sa s Pick klobásou a voňavými dubákmi veľmi vydarila. Prajem Vám Dobrú chuť :-)