Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Fantastické zapečené cestoviny videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. mája 2021

Veľmi jednoduché jedlo, ktoré sa hodí na obed aj na večeru. Veď nie vždy musí byť dobré jedlo prácne a komplikované :-) Občas Zobraziť celý popisVeľmi jednoduché jedlo, ktoré sa hodí na obed aj na večeru. Veď nie vždy musí byť dobré jedlo prácne a komplikované :-) Občas sa treba nechať prekvapiť. Ja ich vrelo odporúčam, u nás sú jedny z našich najobľúbenejších zapečených cestovín :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/05/fantasticke-zapecene-cestoviny-nase.html?m=1

6
porcií
40 minút
na 190 °C
Fantastické zapečené cestoviny (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

500 g
250 g na strúhanie
2 hrste (čerstvý)
Na omáčku:
1-1,2 l
100 g (82 %)
3 PL
1 ks
1/2 KL
1/2 KL
podľa chuti
Na vrch:
kúsok




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cestoviny podľa vlastnej voľby, 250 g syra na strúhanie kyselkavej chuti a 2 veľké hrste čerstvého špenátu. A aj všetko potrebné na bešamelovú omáčku.

  2. 2

    Ako prvé si dáme variť cestoviny, klasicky podľa návodu a zvyku.

  3. 3

    Kým sa cestoviny varia, si uvaríme bešamel. Na masle podusíme postrúhanú cibuľu. Následne pridáme múku a chvíľku posmažíme, akoby klasicky zápražku. Zalejeme mliekom, dáme soľ (treba trocha viac), korenie a trocha mletého muškátového orieška. Privedieme do varu a podľa toho ako bude hustnúť, pridáme mlieko. Povaríme zo 5 minút a hotovo. Omáčka nemá byť ani príliš hustá, ani riedka. Skoro ako keď varíte puding. S horúcimi cestovinami a omáčkou ideme už aj robiť ďalej.

  4. 4

    Hlbší pekáč vytrieme maslom. Dáme polovicu cestovín, vysypeme na ne polovicu syra a trocha popohýname, nech sa syr dostane aj medzi cestoviny. Následne nanesieme polovicu bešamelu, dáme špenát a trochu ho osolíme. Zakryjeme zvyšnými cestovinami. Na cestoviny nanesieme zvyšnú omáčku a posypeme zvyšným strúhaným syrom. Vrch môžete trocha osoliť. Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 190 °C cca 40 minút.

  5. 5

    Tieto cestoviny sú naozaj výborné. Ak chcete, môžete ich spraviť aj bez špenátu, alebo aj s väčším množstvom syra :-) Je to len na Vás. My doma špenát ľúbime, takže ich pripravujem väčšinou so špenátom :-) Naozaj odporúčam vyskúšať. Dobrú chuť !

    Fantastické zapečené cestoviny (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube

Diskusia k receptu

kuko95
Nemám rád zapečené cestoviny.na vrchu sú od zapekania tvrdé a keď sa nezjedia hneď ešte aj úplne úplne vyschnu
zojenka
My zas naopak máme radi zapekané cestoviny, obyčajne to máme ako rýchlovku, ktorá sa hneď aj zje. Niekedy do nich použijem "čo chladnička ponúka" . Špenát a syry máme radi, tak vyskúšam aj takto. Recept sa mi páči.
terinka55
Aj u nás sa takéto jedlo “nosí”.
Fajnotka. Videla som ich na Tvojom blogu, kde občas urobím “kuk” 😀
cesminaz
@kuko95 (31.5.2021 09:53)

Možno si mal doteraz zlú skúsenosť :-) Tuto nemajú byť od čoho tvrdé ani suché :-) sú pokryté omáčkou. A syr ten ostane po zapečení tiež mäkký, lebo ten je zasa nasypaný na omáčke, ktorá ho vlastne nedovolí vysušiť :-) Vo videu pekne vidno ako sa syr po upečení naťahuje :-) A poviem ti, že nie sú suché ani ked ich nezješ ihned, kludne zohreješ a sú znova ako čerstvé. Dakujem za nahliadnutie a komentár.
cesminaz
@zojenka (31.5.2021 10:51)

Veru máš pravdu, je to dobrá rýchlovka a väčšinou sa naraz aj zje :-) Budem rada ak vyskúšaš, daj potom vediet. Nám velmi chutia :-)
haji
Zapékané těstoviny miluju, špenát a sýr je dobrá volba. Mně by moc chutnalo! Díky za inspiraci, milá Cesmínko!
haji
@kuko95 (31.5.2021 09:53)
Haha, pobavil si ma. Miluju zapékané těstoviny a horní chrumkavé je to nejlepší. Sto lidí, dvě stě chutí. Haha




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia