Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. júna 2012
Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept)
Foto: afataga

Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup a iné koreniny, viem že to nie je pravá musaka, preto ten názov

6
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
500 g
1 PL
1 ks
2-3 ks
2 ks
1 PL
1 PL
2 PL
1-2 ks
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti som opražila trochu cibuľu, pridala mäso a ked sa zatiahlo, pridala som soľ, korenie a podrvené chilli

    Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomiešala som a pridala nakrájanú paradajku a všetky bylinky

    Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trošičku som podliala vodou a zakryté dusila asi 10 min., stačí, lebo ešte pôjde do rúru, medzi tým som si trochu predvarila zemiaky, stačí 7 min., nakrájala baklažán a nechala ho nasolený vyplakať :-)

    Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ho opláchla a pokrájala na hranoly a začínam vsrstviť: do pekáča trošku oleja, zemiaky, baklažán

    Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a polovicu duseného mäsa

    Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zasa zemiaky, baklažán a mäso, posledná vrstva zemiaky, zaliala som smotanou s jedným vajcom a šup do rúry na 200° asi na 60 min

    Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po hodinke

    Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A už len papkať so šalátom podľa chute

    Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Grécka kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Eintopf, Zapekané

Diskusia k receptu

margaretka28
@Afataga ,tá úvodná fotka hovorí za všetko,ja robievam podobne s cuketou,a tiež zalievam len smotanou a nerobím bešamel,lebo mi tam nechutí,takto je to lepšie.:-))
cica2
ty mi robíš chúťky, krásny recept a aj foto! :-)
tiginko
no aha, toto nemám uložené a páči sa mi, fajné jedlo z toho bude. Hlavne ma presvedčila moja obľúbená saturejka. A bez plakania, podľa mojich skúseností nie je nutné, radšej so smiechom :-)