Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup a iné koreniny, viem že to nie je pravá musaka, preto ten názov

6
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na masti som opražila trochu cibuľu, pridala mäso a ked sa zatiahlo, pridala som soľ, korenie a podrvené chilli
  2. Pomiešala som a pridala nakrájanú paradajku a všetky bylinky
  3. Trošičku som podliala vodou a zakryté dusila asi 10 min., stačí, lebo ešte pôjde do rúru, medzi tým som si trochu predvarila zemiaky, stačí 7 min., nakrájala baklažán a nechala ho nasolený vyplakať :-)
  4. Potom som ho opláchla a pokrájala na hranoly a začínam vsrstviť: do pekáča trošku oleja, zemiaky, baklažán
  5. a polovicu duseného mäsa
  6. Zasa zemiaky, baklažán a mäso, posledná vrstva zemiaky, zaliala som smotanou s jedným vajcom a šup do rúry na 200° asi na 60 min
  7. Po hodinke
  8. A už len papkať so šalátom podľa chute