Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup a iné koreniny, viem že to nie je pravá musaka, preto ten názov
6 porcií |
40 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Na masti som opražila trochu cibuľu, pridala mäso a ked sa zatiahlo, pridala som soľ, korenie a podrvené chilli
- Pomiešala som a pridala nakrájanú paradajku a všetky bylinky
- Trošičku som podliala vodou a zakryté dusila asi 10 min., stačí, lebo ešte pôjde do rúru, medzi tým som si trochu predvarila zemiaky, stačí 7 min., nakrájala baklažán a nechala ho nasolený vyplakať :-)
- Potom som ho opláchla a pokrájala na hranoly a začínam vsrstviť: do pekáča trošku oleja, zemiaky, baklažán
- a polovicu duseného mäsa
- Zasa zemiaky, baklažán a mäso, posledná vrstva zemiaky, zaliala som smotanou s jedným vajcom a šup do rúry na 200° asi na 60 min
- Po hodinke
- A už len papkať so šalátom podľa chute