Zajačie mäso
Zajačie stehná so sušenými slivkami
Autor receptu: siuuu
Opäť sme mali k dispozícii zajačie mäsko a keďže ja nerada robím dookola tie isté recepty, rozmýšľala som na aký spôsob stehná pripravím.* Nakoniec som zvolila tento recept a bolo to naozaj veľmi chutné papaníčko.
2 porcie |
20 minút príprava |
45-50 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a polovicu cesnaku očistíme, pokrájame nadrobno, opekáme v hrnci na troche olivového oleja. Stehná osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a keď sú cibuľa a cesnak opečené, pridáme k nim stehná a opečieme ich z oboch strán do zlatista.
- Následne pridáme sušené slivky pokrájané na menšie kusy, čerstvý tymian, slivkový lekvár, červené víno a premiešame. Keď sa z vína odparí alkohol, podlejeme teplým vývarom alebo vodou (odporúčam vývar) tak, aby bolo mäso zaliate do 2/3. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni do mäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou, tesne pred dokončením pridáme kúsok masla.
- Podávame s prílohou podľa chuti - ja som tentoraz zvolila batatovo-zemiakovú kašu a pečenú mladú mrkvu. Na kašu som uvarila v osolenej vode očistené a pokrájané bataty a zemiaky domäkka (zemiaky dodajú konzistenciu, samotný batat je veľmi riedky), pridala som maslo, ochutila som soľou a korením. Mladú mrkvu som prekrojila na polovice a opekala na panvici na masle a olivovom oleji do polomäkka, ku koncu som pridala trocha hnedého cukru a nechala skaramelizovať, ochutila som soľou a korením. Na tanieri som ozdobila a dochutila čerstvými bylinkami (oregano, tymian).