Foto: helga50
Postup
-
1
Cibuľku a cesnak si očistíme, pokrájame a do zlatista upečieme na oleji. Na usmaženú cibuľku a cesnak pridáme podľa chuti soľ, čierne korenie, drvenú rascu a na záver mletú červenú papriku. Rýchlo premiešame a poukladáme naporcovaného zajaca, nech sa sprudka osmaží aj z jednej aj z druhej strany a následne podlejeme trochou vody cca 1,5dcl, pridáme bobkový list a prikryté dusíme. Keď je mäsko mäkkučké až sa oddeľuje od kosti, tak si ho vyberieme do taniera . V druhej miske si rozmiešame smotanu na varenie s trochou hladkej múky a vylejeme do šťavy ,ktorá nám ostala v hrnci .Necháme zovrieť a pridáme naspäť mäsko ešte nejaké 3 min. varíme a môžme ostaviť.
- 2
Halušky robím vždy od oka nikdy si nič nevážim ani nemeriam . Do misky si pridám hladkú múku, trošku soli , 1 vajce a trochu vody. Všetko spolu poriadne premiešam, cesto nesmie byť veľmi husté ale ani veľmi tekuté tak akurát. Potom už len dám zovrieť vodu a halušky dávam do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja cez haluškár.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/kralik-na-paprike/54027-recept....
to je králik.
Presne identicky robí zajaca/králika (u nás sa chovajú zajace) stará mama.
skúsim pridať obrázky:
1. zajačie stehno v surovom stave:
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10687165_29812...
zajačie stehno po úprave v hotovom stave:
scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10701990_29812913...
králičie stehno v surovom stave:
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10620641_29812...
králičie stehno po úprave v hotovom stave:
zajac v surovom stave:
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10687165_29812...
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10620641_29812...
nedá sa vonkoncom zameniť, iná veľkosť, iný druh mäsa, iná kvalita, iná chuť, iný čas a iný spôsob prípravy.
králik pripomína kuracie mäso, je svetlé.
zajac je divina, mäso tmavé, odlišná veľkosť.
ani hovädzie mäso nezamieňate s kuracím mäsom :-)
Chválim tento recept a je mi jedno či je zo zajaca, alebo z králika.
Ušatý je jeden aj druhý.
na to treba len základné gastronomické vedomosti :-)
nič viac.
ak zastrelíš zajaca a pridáš foto, sám potvrdíš, že rozdiel medzi králikom a zajacom je evidentný na prvý pohľad.
@caterina , nie je moja chyba, že ty také nepoznáš a nestretla si sa ešte s tým. nielen moja teta to vie tak spraviť,budeš prekvapená, že aj na Vareche sú aj takí, ktorí vedia tak spraviť štrúdľové cesto, aby sa dalo poskladať a preniesť. :-)
žiadna negatívna bilancia pod týmto receptom z mojej strany nie je, ja som recept pochválila a ten fakt som, že na fotke nie je zajac, ale králik, som len konštatovala,podložila porovnávacími fotkami.
Inak ja takto robim s kuracim masom a deti to velmi lubia. Mnam.
dakujem.
@caterina...bingoooooo DDDDD! Ked neklame @pusta , tak klame jej staručká teta. To je celé tajomstvo pustinho závinu.
www.zajaciky.estranky.cz/clanky/anatomia-kralika/rozdiel-medzi-k...
že všetci ste..vdaka..:-)
@kimlo takže nie
K receptu sa nevyjadrujem, sam som ostatný krát pripravoval králika
dakujem.
oprava:
..."nie je"...
- hlodavec lesní
- hlodavec vodní, čili želva... :-D
presne tak.
dakujem.
tak ako WHO preklasifikovala homosexulitu z choroby .......
Pluto už nie je 9 planétou slnečnej sústavy
Takisto bol aj zajac preklasifikovaný z hlodavca na dvojzubca
goo.gl/yZAyjp...
Dve comentare; jedna: ja nerad mixujem, radsej scedim omacku, je jemnejsia. Ja rad prevarim cibulu 3 krat aby pustila stavu aby bola sklonova. K tomu tiez chcem pridat, my Slovaci sme zvyknuty na velke jedla, myslim ze prezentacia je dolezita nad quantitou. Inak, mam velmi rad tvoj recept. Laco
Uvareny Kralik velmi chutil.
Dakujeme za recept a tiez poucenie zajac vs kralik.