Foto: helga50
Postup
-
1
Cibuľku a cesnak si očistíme, pokrájame a do zlatista upečieme na oleji. Na usmaženú cibuľku a cesnak pridáme podľa chuti soľ, čierne korenie, drvenú rascu a na záver mletú červenú papriku. Rýchlo premiešame a poukladáme naporcovaného zajaca, nech sa sprudka osmaží aj z jednej aj z druhej strany a následne podlejeme trochou vody cca 1,5dcl, pridáme bobkový list a prikryté dusíme. Keď je mäsko mäkkučké až sa oddeľuje od kosti, tak si ho vyberieme do taniera . V druhej miske si rozmiešame smotanu na varenie s trochou hladkej múky a vylejeme do šťavy ,ktorá nám ostala v hrnci .Necháme zovrieť a pridáme naspäť mäsko ešte nejaké 3 min. varíme a môžme ostaviť.
- 2
Halušky robím vždy od oka nikdy si nič nevážim ani nemeriam . Do misky si pridám hladkú múku, trošku soli , 1 vajce a trochu vody. Všetko spolu poriadne premiešam, cesto nesmie byť veľmi husté ale ani veľmi tekuté tak akurát. Potom už len dám zovrieť vodu a halušky dávam do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja cez haluškár.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/kralik-na-paprike/54027-recept....
to je králik.
Presne identicky robí zajaca/králika (u nás sa chovajú zajace) stará mama.
skúsim pridať obrázky:
1. zajačie stehno v surovom stave:
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10687165_29812...
zajačie stehno po úprave v hotovom stave:
scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10701990_29812913...
králičie stehno v surovom stave:
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10620641_29812...
králičie stehno po úprave v hotovom stave:
zajac v surovom stave:
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10687165_29812...
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10620641_29812...
nedá sa vonkoncom zameniť, iná veľkosť, iný druh mäsa, iná kvalita, iná chuť, iný čas a iný spôsob prípravy.
králik pripomína kuracie mäso, je svetlé.
zajac je divina, mäso tmavé, odlišná veľkosť.
ani hovädzie mäso nezamieňate s kuracím mäsom :-)
Chválim tento recept a je mi jedno či je zo zajaca, alebo z králika.
Ušatý je jeden aj druhý.
na to treba len základné gastronomické vedomosti :-)
nič viac.
ak zastrelíš zajaca a pridáš foto, sám potvrdíš, že rozdiel medzi králikom a zajacom je evidentný na prvý pohľad.
@caterina , nie je moja chyba, že ty také nepoznáš a nestretla si sa ešte s tým. nielen moja teta to vie tak spraviť,budeš prekvapená, že aj na Vareche sú aj takí, ktorí vedia tak spraviť štrúdľové cesto, aby sa dalo poskladať a preniesť. :-)
žiadna negatívna bilancia pod týmto receptom z mojej strany nie je, ja som recept pochválila a ten fakt som, že na fotke nie je zajac, ale králik, som len konštatovala,podložila porovnávacími fotkami.
Inak ja takto robim s kuracim masom a deti to velmi lubia. Mnam.
dakujem.
@caterina...bingoooooo DDDDD! Ked neklame @pusta , tak klame jej staručká teta. To je celé tajomstvo pustinho závinu.
www.zajaciky.estranky.cz/clanky/anatomia-kralika/rozdiel-medzi-k...
že všetci ste..vdaka..:-)
@kimlo takže nie
K receptu sa nevyjadrujem, sam som ostatný krát pripravoval králika
dakujem.
oprava:
..."nie je"...
- hlodavec lesní
- hlodavec vodní, čili želva... :-D
presne tak.
dakujem.
tak ako WHO preklasifikovala homosexulitu z choroby .......
Pluto už nie je 9 planétou slnečnej sústavy
Takisto bol aj zajac preklasifikovaný z hlodavca na dvojzubca
goo.gl/yZAyjp...
Dve comentare; jedna: ja nerad mixujem, radsej scedim omacku, je jemnejsia. Ja rad prevarim cibulu 3 krat aby pustila stavu aby bola sklonova. K tomu tiez chcem pridat, my Slovaci sme zvyknuty na velke jedla, myslim ze prezentacia je dolezita nad quantitou. Inak, mam velmi rad tvoj recept. Laco