Zajac na smotane s haluškami

Autor receptu: helga50

Postup

  1. Cibuľku a cesnak si očistíme, pokrájame a do zlatista upečieme na oleji. Na usmaženú cibuľku a cesnak pridáme podľa chuti soľ, čierne korenie, drvenú rascu a na záver mletú červenú papriku. Rýchlo premiešame a poukladáme naporcovaného zajaca, nech sa sprudka osmaží aj z jednej aj z druhej strany a následne podlejeme trochou vody cca 1,5dcl, pridáme bobkový list a prikryté dusíme. Keď je mäsko mäkkučké až sa oddeľuje od kosti, tak si ho vyberieme do taniera . V druhej miske si rozmiešame smotanu na varenie s trochou hladkej múky a vylejeme do šťavy ,ktorá nám ostala v hrnci .Necháme zovrieť a pridáme naspäť mäsko ešte nejaké 3 min. varíme a môžme ostaviť.
  2. Halušky robím vždy od oka nikdy si nič nevážim ani nemeriam . Do misky si pridám hladkú múku, trošku soli , 1 vajce a trochu vody. Všetko spolu poriadne premiešam, cesto nesmie byť veľmi husté ale ani veľmi tekuté tak akurát. Potom už len dám zovrieť vodu a halušky dávam do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja cez haluškár.