Záhradný šalát s talianskym dresingom a so šťavnatými kuracími prsiami

kristin01 - bez fotkykristin01, 28. apríla 2014
Záhradný šalát s talianskym dresingom a so šťavnatými kuracími prsiami
Foto: kristin01

Niečo zdravé a jednoduché na obed.

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Záhradný šalát:
1 ks
1 zväzok
podľa chuti
1/2
170 g
 (hlávkový, ľadový)
Taliansky dresing:
100 ml
20 ml
1 PL
1 ČL
1 strúčik
trocha
Kuracie prsia:
2 ks
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na tenké pásiky. Všetku zeleninu si umyjeme a postupne pridáme nakrájanú uhorku.

  2. 2

    Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a reďkovky nakrájame na mesiačiky. Do misky pridáme aj kukuricu bez šťavy a napokon listové šaláty (ja som dala hlávkový a ľadový).

  3. 3

    Poriadne zamiešame.

  4. 4

    Na dresing si do poháru nalejete olivový olej, biely vínny ocot, sušené oregano a rozdrvené feniklové semienka. Vytlačíte jeden strúčik cesnaku a dochutíte citrónovou šťavou, cukrom a soľou.

  5. 5

    Dresing vlejete na šalát a poriadne premiešate.

  6. 6

    Kuracie prsia si prekrojíme, osolíme, okoreníme, dáme oregano a na rastlinnom oleji opečieme do zlatista na prudkom ohni. Napokon podlejeme vodou a necháme chvíľu dusiť (mäso bude oveľa šťavnatejšie).

  7. 7

    Napokon môžeme spolu podávať šalát s mäsom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Máš to pekné,farebné...Nemusíš podlievať mäsko vodou,ak uhádneš správnu teplotu,udusí sa(s pokrievkou) vo vlastnej šťave za pár minút a zostane aj tak šťavnaté,alebo aj odokryté sa upečie na šťavnato,len ho zbytočne nevysuš;-)

Pridaj komentár k receptu: