Zemiaková polievka
Zagorská zemiaková polievka
Autor receptu: podravka
Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba alebo pokrájaným vareným párkom…
Postup
- Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
- Na masle opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a zemiaky. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme červenú papriku a po pridaní 1, 2 l vody pokračujeme vo varení.
- Pridáme vegetu, bobkový list, majorán, pretlačený cesnak a čierne korenie. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
- Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme v elektrickom mixéri.
- Škrobovú múčku vymiešame s kyslou smotanou, pridáme do polievky a všetko krátko povaríme.
- Podávanie: Pred podávaním zemiakovej polievky ju posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Rada: Polievka bude výdatnejšia, ak do nej pridáte opečené chlebové kocky, alebo párok nakrájaný na kolieska.