Vývar so zeleninovo-pečeňovými guľôčkami
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 26. februára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Vývar: | |
1 kg |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
|
|
1 PL |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
5 ks |
|
1 zväzok |
|
Na guľôčky: | |
250 g (alebo rožky) |
|
|
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vývar: Deň vopred si pripravíme zeleninu, ktorú očistíme a dáme do studenej vody, pridáme teľacie kosti a pochutiny, stopky z vňate, dáme na hodinu prevrieť na sporák a na najmenšom plameni varíme celú noc.
- 2
Na druhý deň vývar scedíme, zeleninu odložíme nabok a necháme vychladnúť, časť petržlenu a mrkvy nakrájame na pásiky, zvyšok nakrájame na malé kocky a použijeme do žemľových guľôčok. Scedený vývar môžeme podľa potreby dochutiť soľou.
- 3
Žemľové guľôčky: Do hrnca dáme zovrieť osolenú vodu, pečivo nakrájame na malé kocky, v miske premiešame s pochutinami, vajíčkom a nasekanou vňaťou, pridáme nasekanú zeleninu z vývaru, ak je zmes suchá, pridáme vývar.
- 4
Zo zmesi vytvarujeme cesto a z neho guľôčky, ktoré plníme umytou a očistenou pečeňou a varíme vo vriacej vode asi 25 minút. Do taniera dáme pripravenú zeleninu, žemľové guľôčky a zalejeme vývarom, ozdobíme vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu