Vývar so zeleninovo-pečeňovými guľôčkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Vývar: Deň vopred si pripravíme zeleninu, ktorú očistíme
a dáme do studenej vody, pridáme teľacie kosti a pochutiny,
stopky z vňate, dáme na hodinu prevrieť na sporák a na najmenšom
plameni varíme celú noc.
- Na druhý deň vývar scedíme, zeleninu odložíme nabok
a necháme vychladnúť, časť petržlenu a mrkvy nakrájame
na pásiky, zvyšok nakrájame na malé kocky a použijeme do
žemľových guľôčok. Scedený vývar môžeme podľa potreby
dochutiť soľou.
- Žemľové guľôčky: Do hrnca dáme zovrieť osolenú vodu,
pečivo nakrájame na malé kocky, v miske premiešame
s pochutinami, vajíčkom a nasekanou vňaťou, pridáme nasekanú
zeleninu z vývaru, ak je zmes suchá, pridáme vývar.
- Zo zmesi vytvarujeme cesto a z neho guľôčky, ktoré
plníme umytou a očistenou pečeňou a varíme vo vriacej
vode asi 25 minút. Do taniera dáme pripravenú zeleninu,
žemľové guľôčky a zalejeme vývarom, ozdobíme vňaťou.
|