Vyprážané zavárané uhorky s jogurtovo-kôprovým dipom fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduchá, lacná a veľmi chutná pochúťka na posedenie s priateľmi pri víne a pive. Dnes som ju pripravila aj vo forme jednoduchého obeda s Zobraziť celý popisJednoduchá, lacná a veľmi chutná pochúťka na posedenie s priateľmi pri víne a pive. Dnes som ju pripravila aj vo forme jednoduchého obeda s dipom. Jednoduchosť a šetrnosť tak vlastná Švábom žijúcim na maďarskom území.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zavárané uhorky v sladkokyslom náleve som otvorila. Z minulého roku mám zásobu nakúpenú v Maďarsku. Aj slovenské sú výborné, zvlášť keď sú domáce.
-
2
Vybrala som do misky a nechala odkvapkať.
-
3
Uhorky som nakrájala na tenké pláty pozdĺžne, ale môžte ich pokojne nakrájať aj na kolieska. Kuchynským papierom som ich osušila.
-
4
Pripravila som si do misiek suroviny na obaľovanie. Múku, rozšľahané vajcia a domácu strúhanku.
-
5
Naraz dám do misky viac plátkov a dobre ich obalím v múke.
-
6
Potom ich po jednom ukladám do vajec.
-
7
A rovno do strúhanky.
-
8
Obalené uhorky ukladám na kuchynský papier.
-
9
Olej spolu s maslom nechám rozohriať na panvici.
-
10
Vkladám obalené uhorky do tuku a veľmi krátko vyprážam, lebo len obal sa musí opiecť do orieškova. Hotové vypražené vyložím na kuchynský papier a nechám odkvapkať prebytočný tuk. Pri tomto vyprážaní sa vám bude tvoriť pena z masla, treba ju utrieť. Vyskúšala som vyprážať na oleji, masti, ale táto kombinácia mi najlepšie chutí.
-
11
Takto podávam ja pri popíjaní vínka. Dip som pripravila zmiešaním jogurtu, smotany a tatárskej omáčky s pridaním zaváraného kôpru a jarnej cibuľky. Môžte pridať aj cesnak a rôzne bylinky, ktoré máte radi.
-
12
Teraz som pripravila z vyprážaných uhoriek obed so zemiakmi a s dipom. Prajem vám dobrú chuť.
-
13
Takto sme ich dostali ako pochúťku k vínu v jednej maďarskej vinárni.
Veľmi chutné ,,,treba skúsiť nebudeš banovat,,,
Áno všetko sa dá,len treba chcieť,,,aj keď to znie čudné,ale pochúťka výborná,,
Mám tu omáčku z kyslých uhoriek k mäsu a bola veľmi chutná...treba ochutnať inak sa ťažko píše o chutí,lebo každému chutí niečo iné...nikdy by som si nedovolila dať sem niečo ,čo je nekonzumovatelne ..ďakujem pekne za komentár..
Je to špecialitka z Maďarska,čo je pripravovatelna u nás aj u vás ..tak nech vám to chutí aj na Morave...pozdravujem vás oboch...ďakujem za komentár .
Verím že ťa nesklame vyprazana uhorka..ďakujem pekne za komentár...
Izka, dnes som vyprazala karfiol a teda som vyskúšala aj tieto uhorky, vôbec to neurazí :-) mne ta chuť pripadla podobná, ako keď vyprážam cuketu, ta kyslosť sa takmer vytratila. Takže netreba o niečom, čo nevyskusame pochybovať :-)
Vyprážané nerobím často, ale prečo to nevyskúšať..som rada , že sa ti recept páči a možno niekedy príde vhod aj niečo také..ďakujem pekne za tvoj komentár...
Som veľmi rada, že si vyskúšala..som rada, že je to jedlé..je to tak ako píšeš, nedala by som to sem, keby to nebolo dobré..ďakujem pekne za komentár...
Verím, že touto delikateskou potešíš svoju rodinku..ďakujem pekne za komentár..
Izabelline recepty som si ukladal do KK, ale tento a ten s tým hovädzím stehnom s údenou klobásou a šampiňónmi +kečupom si do KK určite neuložím. Pani Izabella asi dosiahla zenit jej dobrých receptov a teraz experimentuje.