Vyprážané zavárané uhorky s jogurtovo-kôprovým dipom fotorecept
Jednoduchá, lacná a veľmi chutná pochúťka na posedenie s priateľmi pri víne a pive. Dnes som ju pripravila aj vo forme jednoduchého obeda s dipom. Jednoduchosť a šetrnosť tak vlastná Švábom žijúcim na maďarskom území.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
(v sladkokyslom náleve) |
|
Na obalenie: | |
|
|
|
|
domáca |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
|
|
Na dip: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zavárané uhorky v sladkokyslom náleve som otvorila. Z minulého roku mám zásobu nakúpenú v Maďarsku. Aj slovenské sú výborné, zvlášť keď sú domáce.
-
2
Vybrala som do misky a nechala odkvapkať.
-
3
Uhorky som nakrájala na tenké pláty pozdĺžne, ale môžte ich pokojne nakrájať aj na kolieska. Kuchynským papierom som ich osušila.
-
4
Pripravila som si do misiek suroviny na obaľovanie. Múku, rozšľahané vajcia a domácu strúhanku.
-
5
Naraz dám do misky viac plátkov a dobre ich obalím v múke.
-
6
Potom ich po jednom ukladám do vajec.
-
7
A rovno do strúhanky.
-
8
Obalené uhorky ukladám na kuchynský papier.
-
9
Olej spolu s maslom nechám rozohriať na panvici.
-
10
Vkladám obalené uhorky do tuku a veľmi krátko vyprážam, lebo len obal sa musí opiecť do orieškova. Hotové vypražené vyložím na kuchynský papier a nechám odkvapkať prebytočný tuk. Pri tomto vyprážaní sa vám bude tvoriť pena z masla, treba ju utrieť. Vyskúšala som vyprážať na oleji, masti, ale táto kombinácia mi najlepšie chutí.
-
11
Takto podávam ja pri popíjaní vínka. Dip som pripravila zmiešaním jogurtu, smotany a tatárskej omáčky s pridaním zaváraného kôpru a jarnej cibuľky. Môžte pridať aj cesnak a rôzne bylinky, ktoré máte radi.
-
12
Teraz som pripravila z vyprážaných uhoriek obed so zemiakmi a s dipom. Prajem vám dobrú chuť.
-
13
Takto sme ich dostali ako pochúťku k vínu v jednej maďarskej vinárni.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu