To len taka ukazka ze azijske slize su podla mna ovela lepsie ako hlavne jedlo ( tak ako napriklad nase kapustove )a nie ako Zobraziť celý popisTo len taka ukazka ze azijske slize su podla mna ovela lepsie ako hlavne jedlo ( tak ako napriklad nase kapustove )a nie ako priloha k jedlu. Hodit ich k zelenine do omacky a poriadne "owokovat" ( naucili ma nove slovo ...).
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 |
|
200 kocky vyprážané |
|
1/2 menší |
|
2 čerstvá |
|
100 g |
|
2 cm nakrajany nadrobno |
|
3 - strúčiky |
|
2 |
|
za hrst |
|
2 lyzice cinsky |
|
1lyzica |
|
1 lyzica |
|
lyzicka |
|
|
|
tenke slize cinske |
|
100ml |
|
lyzicka |
|
2 lyzice |
|
lyzicka |
|
2 lyzice oprazena ozdoba |
|
Postup
-
1
Cinska kuchyna - azijska je velmi prisposobiva na suroviny podla rocnych obdobi a krajiny kde je. Raz pouzije kapustu druhy krat papriku albo mrkvu zalezi co je v sezone . Co nie je prisposobiva tieto zakladne suroviny su vzdy cerstve nikdy nie mrazene.( preto ze ich zelenina je vzdy trochu do chrumkava ,ktore sa mrazenou neda docielit vzdy ostane makka), ale kazdy podla svojej chute. To je asi ako keby som ja nazval recept ze je z kvasenej kapusty a pritom by som dal varenu s octom.
- 2
Maso zo steaku sme nakrajali na sliziky a ochutili seazmovym olejom , oprazili vo woku.Odlozili na stranu do misky. Tofu kocky sme nakrajali na polky potom este lepsie nasavaju chute do seba. Vsetko zeleninu a bylinky sme si nakrajali na kusky. Dali sme varit vodu na slize mali sme dva druhy tak to robia v Thajsku zmiesaju hrube ploche ryzove s vajickovymi tenkymi..
- 3
Do rozpaleneneho woku sme dali trochu oleja a dali oprazit cesnak a zazvor. Pridali sme nakrajanu zaleninu a "wokovali sme "- oprazali " stir fry" tak 2-3 minuty .Pridali sme nakrajane kocky tofu a premiesali pridali sme sojovu omacku , cinsky ocot , hoisin omacku trosku cukru este podliali trochou bujonu zakryli a chvilu podusili. Ten bujon sme davali preto ze tie kocky tofu vypiju vsetku stavu treba viac ( su super ).
- 4
Slize uvarili podla navodu, zliali vodu a pridali do woku zvysili plamen , pridali cerstvy nakrajany koriander a jarnu cibulku, a oprazene maso a este minutu - dve .miesali - Stir Fry.Ochutili podla potreby. Nakoniec sme kazdu porciu ozdobili oprazenou cibulkou. PS: Aj ked sa toto jedlo robi zo surovej zeleniny za 20-25 minut je hotove aj s pripravou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
== @2010 , ako obycajne, nemusim hladat ine recepty,k nasim oblubenym staci otvorit tvoj profil a vybrat. Zboznujeme tieto jedla a ked sme sem prisli a bola specialna udalost ist oslavit ju do restiky, tak vzdy prevladala cina. Ked sme ziskali kamosov cinanov, vzdy som chvalila, ake rychle jedla robia, a oni vyvaleni- ze o com hovorim- ved je to drina... pokial nejedli nase "dlho-hotoviace sa jedla", potom boli ticho. Velmi im chutilo to nepoznane a veru aj teraz si rozkazu nasu kaciu alebo husku poriadne s kapustou a knedlou. oni ma naucili peking-sku aj s nafukanou kozickou...