Teľacie mäso

Výborný obed z jedného pekáča (fotorecept)

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté mäso a restujeme spolu. Podľa potreby podlejeme trochou vody a pridáme paradajkový pretlak. Chvíľu varíme a nakoniec vsypeme zamrznutú zeleninovú zmes. Ochutíme soľou, korením a hotové odstavíme.
  2. Zemiaky očistíme, narežeme na kocky a uvaríme v osolenej vode. Z uvarených zemiakov následne pripravíme pyré s pridaním masla a mlieka. Podľa chuti osolíme.
  3. Na dno nádoby na pečenie dáme pripravené mäso, na mäso nastrúhame goudu a prekryjeme zemiakovým pyré. Pečieme na 200 C asi 20 minút.