Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou

helena10 - bez fotkyhelena10, 22. augusta 2023
Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou
Foto: helena10

Suroviny

Teľacie rezne:
980 g (orech)
1 ks
 čerstvé
Tarhoňa:
500 g (4-vaječná)
4-5 PL
2 KL
900 ml teplá




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, natrieme trochu kremžskou horčicou a jemne naklepeme.

  2. 2

    Naklepané rezne obalíme v hladkej múke a na horúcom oleji opečieme z oboch strán.

  3. 3

    Na tom istom oleji opražíme ešte na drobno nakrájanú cibuľu s pridaním hladkej múky. Zalejeme vodou a prevaríme. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a hubovou sójovou omáčkou. Nalejeme na opečené mäso. Prikryté dusíme do polomäkka. Počas dusenia dolejeme vodu podľa potreby tak, aby šťava-omáčka nebola riedka.

  4. 4

    Následne k mäsu pridáme na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny, udusíme domäkka. Nakoniec, ak treba, dochutíme si ešte podľa vlastnej chuti... a zjemníme pridaním kopcovitej lyžice masla.

  5. 5

    Tarhoňu vo väčšom hrnci opečiem na troške oleja až na tmavohnedo – ako máme radi. Zalejem teplou vodou, osolím a prikrytú na najmenšom plameni nechám dusiť 30-35 minút. Riaďte sa svojou chuťou a svojím sporákom. Počas dusenia kontrolujem. Potom hotovú tarhoňu odstavím, jemne premiešam a nechávam prikrytú až do podávania.

  6. 6

    Mali sme k tomu ešte čerstvý zeleninový šalát.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia