Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou
Foto: helena10
Suroviny
Teľacie rezne: | |
980 g (orech) |
|
1 ks |
|
čerstvé |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tarhoňa: | |
500 g (4-vaječná) |
|
4-5 PL |
|
2 KL |
|
900 ml teplá |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, natrieme trochu kremžskou horčicou a jemne naklepeme.
- 2
Naklepané rezne obalíme v hladkej múke a na horúcom oleji opečieme z oboch strán.
- 3
Na tom istom oleji opražíme ešte na drobno nakrájanú cibuľu s pridaním hladkej múky. Zalejeme vodou a prevaríme. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a hubovou sójovou omáčkou. Nalejeme na opečené mäso. Prikryté dusíme do polomäkka. Počas dusenia dolejeme vodu podľa potreby tak, aby šťava-omáčka nebola riedka.
- 4
Následne k mäsu pridáme na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny, udusíme domäkka. Nakoniec, ak treba, dochutíme si ešte podľa vlastnej chuti... a zjemníme pridaním kopcovitej lyžice masla.
- 5
Tarhoňu vo väčšom hrnci opečiem na troške oleja až na tmavohnedo – ako máme radi. Zalejem teplou vodou, osolím a prikrytú na najmenšom plameni nechám dusiť 30-35 minút. Riaďte sa svojou chuťou a svojím sporákom. Počas dusenia kontrolujem. Potom hotovú tarhoňu odstavím, jemne premiešam a nechávam prikrytú až do podávania.
- 6
Mali sme k tomu ešte čerstvý zeleninový šalát.
Tiež teľacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu