Pečeňové knedličky
Pečeňové knedličky

Výborné pečeňové knedličky do polievky videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 15. februára 2023

Skvelý tip na úžasnú závarku do polievky. Pečeňové knedličky sú ako stvorené do nedeľného vývaru.

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g mletá (hovädzia alebo bravčová)
1 ks menšia
1 strúčik
2 ks staršie
50 g
30 g
1 stonka (čerstvá)
1 ks
1 ČL
1/2 ČL
štipka
2 l




Postup

  1. 1

    Žemle nakrájame alebo natrháme na kúsky a prelejeme trochou vody, aby zmäkli. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno, petržlenovú vňať tiež nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Na masle opečieme cibuľu, cesnak aj petržlenovú vňať. Odstavíme, dochutíme soľou, korením aj majoránom a necháme vychladnúť.

  3. 3

    V mise spojíme pomletú pečeň, vychladnutú cibuľovú zmes, zmäknuté vyžmýkané žemle, strúhanku a vajce. Necháme odležať 10 minút.

  4. 4

    Navlhčenými rukami vyformujeme zo zmesi knedličky. Na veľmi miernom ohni varíme vo vývare asi 20 minút, potom vyberieme a servírujeme k polievke alebo podávame rovno s vývarom, v ktorom sa knedličky varili.

Diskusia k receptu

marienka44
Variť 20 min. je dlho, moja priateľka tak urobila a boli tvrdé ako kameň. Stačí, keď vyplávajú na hladinu vody, netreba vývar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia