Výborné pečeňové knedličky do polievky videorecept
Skvelý tip na úžasnú závarku do polievky. Pečeňové knedličky sú ako stvorené do nedeľného vývaru.
porcií
príprava
tepelná úprava
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
120 g mletá (hovädzia alebo bravčová) |
|
1 ks menšia |
|
1 strúčik |
|
2 ks staršie |
|
50 g |
|
30 g |
|
1 stonka (čerstvá) |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
2 l |
|
Postup
-
1
Žemle nakrájame alebo natrháme na kúsky a prelejeme trochou vody, aby zmäkli. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno, petržlenovú vňať tiež nakrájame nadrobno.
- 2
Na masle opečieme cibuľu, cesnak aj petržlenovú vňať. Odstavíme, dochutíme soľou, korením aj majoránom a necháme vychladnúť.
- 3
V mise spojíme pomletú pečeň, vychladnutú cibuľovú zmes, zmäknuté vyžmýkané žemle, strúhanku a vajce. Necháme odležať 10 minút.
- 4
Navlhčenými rukami vyformujeme zo zmesi knedličky. Na veľmi miernom ohni varíme vo vývare asi 20 minút, potom vyberieme a servírujeme k polievke alebo podávame rovno s vývarom, v ktorom sa knedličky varili.
Tiež knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu