Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu. Nikdy to nebude tak majstrovský uvarené ako od Zobraziť celý popisDnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu. Nikdy to nebude tak majstrovský uvarené ako od nej ta varila vždy s úsmevom na perách. No snaha je nezabudnúť na je dobroty.
porcií
príprava
na 200°C °C
Suroviny
1200 g varené v šupke |
|
600 g surová |
|
300 g |
|
3 ks stredne veľká |
|
6 strúčikov |
|
3 plátky |
|
|
|
|
|
|
|
3 ks surové |
|
|
|
|
|
Na prívarok: | |
1 kg |
|
1 ks surový strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zemiaky v šupke som uvaril ako prvé a nechal vychladnúť. Pripravil som si i ostatné suroviny.
-
2
Na mäsovom mlynčeku som pomlel spolu bravčovú pečeň, oškvarky a zemiaky.
-
3
V malom hrnčeku som na bravčovej masti podusil do sklovitá nakrájanú cibuľu a slaninu. Na koniec som pridal posekaný cesnak nechal ho nech začne voňať a odstavil hrnček zo sporáka. Nechal som to vychladnúť.
-
4
Po vychladnutí som cibuľu pridal k zomletej mase aj surovými vajcami. Celé som osolil, okorenil a pridal trochu vegety.
-
5
Dobré som to premiešal a za miešania postupne pridával múku, aby vznikla hustá hmota. Asi 300 gramov múky som tam dal.
-
6
Celá ta masa je aj tak dosť lepkavá tak sa s ňou ťažšie robí. Tak som si dal do taniera hladkú muku a ňou som posypal naberačku na ryžu. Do nej som nabral zmes a vyklopil na pekáč, na ktorý som skôr prestrel mastný papier. Keď bol plech plný knedlíkov, dal som ho do vyhriatej rúry na 45 minút pri 200°C piecť. Treba čas prispôsobiť typu rúry. Takto to vyzerá po vytiahnutí z rúry.
-
7
Zopár som ich dal aj variť do vriacej vody od varenia na 20 minút. Takéto sú uvarené.
-
8
Uvarené chutia ako pečeňové knedličky z polievky a upečené ako fašírka s pečeňovou chuťou. Počas tej doby ako sa mi piekli a varili. som si uvaril kapustový prívarok. Cibuľu som nakrájal a dal podusiť na horúcu masť do sklovitá. Potom som pridal kyslú kapustu aj s kyslou vodou z nej nechal ju dusiť chvíľu a zalial horúcou vodou zarovno kapusty. Po 15 minútach so tam nastrúhal jeden zemiak a nechal ďalej variť do mäkka. Keď bola kapusta hotová som si na masti spravil bledú zásmažku zalial studeným cmarom a vlial ku kapuste. Ešte som tam prilial asi pol litra cmaru a nechal rozvariť na chvíľu. Ochutnal som a pridal 2 lyžice cukrú kryštálového a nechal ešte chvíľu povariť. Mal som to sladko-kyslé. Keď mám malo kyslé pridávam ocot. Teraz nebolo treba. Nechám to postať asi 20 minút nech prejdú chute a môžeme podávať.
- 9
Jedna porcia s pečenými knedličkami .
- 10
A ďalšia porcia s varenými knedličkami.
- 11
Toto jedlo je riadne sýte. Môže sa k nemu dať aj krajec chleba. Tak isto za dajú knedličky podávať do kyslých polievok. Dá sa jesť aj na studeno s kyslou uhorkou. Z tejto dávky mi vyšlo 32 knedličkou. Tato dávka sa dá deliť na tretiny. Na zaver Vám želám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 9
Diskusia k receptu