Pudingové koláče
Vrkoče plnené pudingom
Autor receptu: valina
Skvelé vrkoče ku káve, ale aj len tak.
36 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- V troške teplého mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. V miske zmiešame hladkú múku, cukor, soľ, mlieko, olej, a kvások. Cesto necháme nakysnúť až zdvojnásobí objem.
- Z cesta urobíme valčeky o priemere asi 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré ohneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré upletieme a koniec trochu vsunieme dospodu. Celkom z tohto z množstvá múky urobíme 36 ks o veľkosti 10 cm. Necháme na plechu a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 200°C asi 25-30 minút.
- Plnka: Z cukru urobíme karamel, zalejeme ho mliekom a karamel rozpustíme. Potom v ňom uvaríme puding. Do ešte teplého zamiešame maslo alebo Heru a necháme vychladnúť.
- Vychladnuté vrkoče prekrojíme a naplníme pudingom. Posypeme práškovým cukrom.