Ríbezľový koláč

Viničkový koláč z krehkého cesta

Autor receptu: helena10

Určite vám bude chutiť. A upiecť tento červenoríbezľový koláč sa podarí každému.

30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarím si puding z mlieka, cukrov a pudingových práškov. Hotovým horúcim pudingom zalejem vo väčšej miske neochutené mrazené viničky (červené ríbezle), ktoré som vybrala skôr, aby sa rozmrazili a šťavu som zliala. Zmes poriadne vymiešam varechou.
  2. Zo všetkých surovín uvedených na cesto spolu v miske vymiešam krehké cesto. Najprv vareškou a potom rukou. Z cesta odoberiem asi štvrtinu (¼) množstva a odložím do chladničky. Zostávajúce tri štvrtiny cesta (¾) prstami hrboľato roztlačím na hlboký plech s rozmermi 20 x 35 x 6 cm, ktorého dno aj boky som vystlala papierom na pečenie.
  3. Na roztlačené cesto hneď vylejem a rozotriem rovnomerne teplú viničkovo-pudinkovú plnku. Po povrchu náplne naukladám rukou natrhané menšie kúsky štvrtiny cesta z chladničky. Povrch kúskov cesta lyžičkou zatlačím do náplne.
  4. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 30 minút. Skontrolujem. Riaďte sa podľa svojej rúry.
  5. Po dôkladnom vychladení zákusok nakrájam a povrch jemne posypem kakaovým práškom.