Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 7. októbra 2024
Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom (fotorecept)
Foto: kucharka

Ľahké a jednoduché, aj keď sa tak na prvý pohľad nezdá. Nám všetkým veľmi chutia, tak sa podelím o recept.

4
porcie
15 (+ marinovanie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (na steak)
Marináda:
1 ks
1 ks
2 strúčiky
2 PL
1 PL
2 ks
1,5 PL
Dipping omáčka:
75 ml
30-50 g
1 ks
1 strúčik
z 1 limetky
Wrapy:
2 ks
1 ks
50 ml
 (lístky)
 (lístky)




Postup

  1. 1

    Nakrájame mäso na kúsky - ja som ich nakrájala na "slzičky". Cesnak rozpučíme, citrónovú trávu a cibuľky očistíme a najemno nakrájame. Zmiešame s ostatnými surovinami na marinádu, vlložíme nakrájané mäso, premiešame. Dáme do uzavretej nádoby marinovať do chladničky, minimálne na 2 hodiny, ideálne na noc.

    Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny na dipping dáme do kastrólika, pomaly zohrejeme, až kým sa cukor neroztopí. (Citrónovú trávu očistíme a najemno nakrájame, cesnak tiež.) Môžeme pridať viac octu alebo cukru, dochutíme podľa svojej chuti. Necháme vychladnúť.

    Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici zohrejeme slnečnicový olej a postupne opekáme mäso na prudkom ohni. Za pár sekúnd je to hotové. Hotové mäso dáme bokom a necháme chvíľu "oddýchnuť".

    Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja si šalátové listy spolu s ostatnými "doplnkami" nachystám popredu do tuppera. Mrkvu nastrúham najemno, niekedy pridám aj trochu zelenej papriky alebo sójových výhonkov a kopec lístkov mäty a koriandra. Môžeme servírovať: na spodok šalátu dáme trochu mrkvy, mäso, papriku alebo sójové výhonky, bylinky. Polejeme podľa chuti dipping omáčkou a pokvapkáme limetkou.

    Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som podávala tento raz s ryžou. Dobrú chuť.

    Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Dnes sypeš príťažlivé recepty ako kúzelník z rukáva. :) Páči sa mi ja tento. Veľmi. Ďakujem.
1x haji
haji
Klobouk dolů, práce jako na kostele, o chuti nepochybuji!
kucharka
@haji (7.10.2024 16:17)
Ďakujem. Zdá sa ti, že je s tým veľa roboty? Sranda, ja to mám práve na zozname rýchloviek, keď nieje veľa času. :-)
Dá sa pripraviť aj deň vopred. Je to hotové "pim pam" - ako hovoria Španieli. :-)
1x haji
haji
@kucharka (7.10.2024 21:46)
Tyjo, že pim pam haha Nejspíš mám jen pim a chybí mi pam!! hahaha Možná to jen vypadá složitě. Chce to vyzkoušet. To víš, konzerva, ještě rezavá jsem.