Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom fotorecept
Foto: kucharka
Ľahké a jednoduché, aj keď sa tak na prvý pohľad nezdá. Nám všetkým veľmi chutia, tak sa podelím o recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (na steak) |
|
Marináda: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1,5 PL |
|
Dipping omáčka: | |
75 ml |
|
30-50 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
z 1 limetky |
|
Wrapy: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
|
|
(lístky) |
|
(lístky) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrájame mäso na kúsky - ja som ich nakrájala na "slzičky". Cesnak rozpučíme, citrónovú trávu a cibuľky očistíme a najemno nakrájame. Zmiešame s ostatnými surovinami na marinádu, vlložíme nakrájané mäso, premiešame. Dáme do uzavretej nádoby marinovať do chladničky, minimálne na 2 hodiny, ideálne na noc.
-
2
Všetky suroviny na dipping dáme do kastrólika, pomaly zohrejeme, až kým sa cukor neroztopí. (Citrónovú trávu očistíme a najemno nakrájame, cesnak tiež.) Môžeme pridať viac octu alebo cukru, dochutíme podľa svojej chuti. Necháme vychladnúť.
-
3
Na panvici zohrejeme slnečnicový olej a postupne opekáme mäso na prudkom ohni. Za pár sekúnd je to hotové. Hotové mäso dáme bokom a necháme chvíľu "oddýchnuť".
-
4
Ja si šalátové listy spolu s ostatnými "doplnkami" nachystám popredu do tuppera. Mrkvu nastrúham najemno, niekedy pridám aj trochu zelenej papriky alebo sójových výhonkov a kopec lístkov mäty a koriandra. Môžeme servírovať: na spodok šalátu dáme trochu mrkvy, mäso, papriku alebo sójové výhonky, bylinky. Polejeme podľa chuti dipping omáčkou a pokvapkáme limetkou.
-
5
Ja som podávala tento raz s ryžou. Dobrú chuť.
Tak to som rada, ďakujem. Ak skúsiš, daj vedieť, či chutilo.
Ďakujem. Zdá sa ti, že je s tým veľa roboty? Sranda, ja to mám práve na zozname rýchloviek, keď nieje veľa času. :-)
Dá sa pripraviť aj deň vopred. Je to hotové "pim pam" - ako hovoria Španieli. :-)
Tyjo, že pim pam haha Nejspíš mám jen pim a chybí mi pam!! hahaha Možná to jen vypadá složitě. Chce to vyzkoušet. To víš, konzerva, ještě rezavá jsem.