Hovädzie mäso

Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Ľahké a jednoduché, aj keď sa tak na prvý pohľad nezdá. Nám všetkým veľmi chutia, tak sa podelím o recept.

4
porcie
15 (+ marinovanie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame mäso na kúsky - ja som ich nakrájala na "slzičky". Cesnak rozpučíme, citrónovú trávu a cibuľky očistíme a najemno nakrájame. Zmiešame s ostatnými surovinami na marinádu, vlložíme nakrájané mäso, premiešame. Dáme do uzavretej nádoby marinovať do chladničky, minimálne na 2 hodiny, ideálne na noc.
  2. Všetky suroviny na dipping dáme do kastrólika, pomaly zohrejeme, až kým sa cukor neroztopí. (Citrónovú trávu očistíme a najemno nakrájame, cesnak tiež.) Môžeme pridať viac octu alebo cukru, dochutíme podľa svojej chuti. Necháme vychladnúť.
  3. Na panvici zohrejeme slnečnicový olej a postupne opekáme mäso na prudkom ohni. Za pár sekúnd je to hotové. Hotové mäso dáme bokom a necháme chvíľu "oddýchnuť".
  4. Ja si šalátové listy spolu s ostatnými "doplnkami" nachystám popredu do tuppera. Mrkvu nastrúham najemno, niekedy pridám aj trochu zelenej papriky alebo sójových výhonkov a kopec lístkov mäty a koriandra. Môžeme servírovať: na spodok šalátu dáme trochu mrkvy, mäso, papriku alebo sójové výhonky, bylinky. Polejeme podľa chuti dipping omáčkou a pokvapkáme limetkou.
  5. Ja som podávala tento raz s ryžou. Dobrú chuť.