Foto: valina
Výborné venčeky, ktoré chutia každému.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť vodu, soľ a maslo, kým sa maslo nerozpustí a zmes nezačne vrieť. Vriacu zmes dáme bokom z ohňa a prisypeme múku. Varechou hneď miešame, až sa vytvorí kašovitá zmes, ktorú vrátime späť na sporák a za stáleho energického miešania krátko povaríme, kým sa cesto „neodpaľuje“ od dna hrnca. Odstavíme a necháme vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame, lebo tuk sa môže začať oddeľovať od cesta.
- 2
Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme mixérom vajcia. Vznikne trochu lepkavé, ale hladšie cesto.
- 3
Na plech vystlaný papierom na pečenie zdobiacim vreckom nanášame z cesta venčeky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 25 minút. Upečené venčeky necháme úplne vychladnúť, potom ich prerežeme pozdĺžne na polovicu.
- 4
Krém: Zmiešame Zlatý klas s približne 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Do vriaceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a varíme do zhustnutia. Do letného krému postupne vmiešame maslo a pridáme rum.
- 5
Krém preložíme do vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na spodnú časť venčeka. Zakryjeme vrchnou časťou venčeka. Hotové venčeky z odpaľovaného cesta posypeme práškovým cukrom.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nie je to problém len do toho
Ďakujem za pochvalu sú naozaj fajnové