Venčeky
Venčeky z odpaľovaného cesta
Autor receptu: valina
Výborné venčeky, ktoré chutia každému.
25 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Do hrnca dáme variť vodu, soľ a maslo, kým sa maslo nerozpustí a zmes nezačne vrieť.
Vriacu zmes dáme bokom z ohňa a prisypeme múku. Varechou hneď miešame, až sa vytvorí kašovitá zmes, ktorú vrátime späť na sporák a za stáleho energického miešania krátko povaríme, kým sa cesto „neodpaľuje“ od dna hrnca. Odstavíme a necháme vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame, lebo tuk sa môže začať oddeľovať od cesta.
- Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme mixérom vajcia. Vznikne trochu lepkavé, ale hladšie cesto.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie zdobiacim vreckom nanášame z cesta venčeky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 25 minút.
Upečené venčeky necháme úplne vychladnúť, potom ich prerežeme pozdĺžne na polovicu.
- Krém: Zmiešame Zlatý klas s približne 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkovým cukrom.
Do vriaceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a varíme do zhustnutia. Do letného krému postupne vmiešame maslo a pridáme rum.
- Krém preložíme do vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na spodnú časť venčeka. Zakryjeme vrchnou časťou venčeka.
Hotové venčeky z odpaľovaného cesta posypeme práškovým cukrom.