Venčeky

Venčeky z odpaľovaného cesta

Autor receptu: valina

Výborné venčeky, ktoré chutia každému.

25
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme variť vodu, soľ a maslo, kým sa maslo nerozpustí a zmes nezačne vrieť. Vriacu zmes dáme bokom z ohňa a prisypeme múku. Varechou hneď miešame, až sa vytvorí kašovitá zmes, ktorú vrátime späť na sporák a za stáleho energického miešania krátko povaríme, kým sa cesto „neodpaľuje“ od dna hrnca. Odstavíme a necháme vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame, lebo tuk sa môže začať oddeľovať od cesta.
  2. Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme mixérom vajcia. Vznikne trochu lepkavé, ale hladšie cesto.
  3. Na plech vystlaný papierom na pečenie zdobiacim vreckom nanášame z cesta venčeky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 25 minút. Upečené venčeky necháme úplne vychladnúť, potom ich prerežeme pozdĺžne na polovicu.
  4. Krém: Zmiešame Zlatý klas s približne 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Do vriaceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a varíme do zhustnutia. Do letného krému postupne vmiešame maslo a pridáme rum.
  5. Krém preložíme do vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na spodnú časť venčeka. Zakryjeme vrchnou časťou venčeka. Hotové venčeky z odpaľovaného cesta posypeme práškovým cukrom.