Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček v štýle tiramisu

Autor receptu: redakcia

10
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Tri celé vajíčka a štyri žĺtky vyšľaháme so štipkou soli a s cukrom do pevnej peny, potom postupne zapracujeme olej a preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a škrobom. Nakoniec vmiešame postupne silné espresso, amaretto a smotanu.
  2. Do pripravenej formy nalejeme cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 60 minút. Upečeného barančeka necháme vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme z formy.
  3. Krém: Mascarpone zľahka premiešame s cukrom a vaječným likérom. Pridáme smotanu a vyšľaháme na pevný krém. Prenesieme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
  4. Silné espresso premiešame s amarettom a celého barančeka pokvapkáme. Potom ho ozdobíme krémom a pred podávaním môžeme posypať kakaom.