Veľkonočný baranček
Veľkonočný baranček v štýle tiramisu
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
50 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup- Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Tri celé vajíčka a štyri žĺtky vyšľaháme so štipkou soli a s cukrom do pevnej peny, potom postupne zapracujeme olej a preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a škrobom. Nakoniec vmiešame postupne silné espresso, amaretto a smotanu.
- Do pripravenej formy nalejeme cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 60 minút. Upečeného barančeka necháme vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme z formy.
- Krém: Mascarpone zľahka premiešame
s cukrom a vaječným likérom. Pridáme smotanu a vyšľaháme na pevný krém. Prenesieme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- Silné espresso premiešame s amarettom
a celého barančeka pokvapkáme. Potom ho ozdobíme krémom a pred podávaním môžeme posypať kakaom.
|