Veľkonočné koláčiky bez lepku z domáceho lístkového cesta
Veľkonočné pečenie je pomaly za rohom a my už teraz pre vás vymýšľame nové recepty. Ten dnešný si určite založíte medzi
obľúbené. Krehké Zobraziť celý popisVeľkonočné pečenie je pomaly za rohom a my už teraz pre vás vymýšľame nové recepty. Ten dnešný si určite založíte medzi
obľúbené. Krehké domáce lístkové cesto bez lepku plnené lahodným krémom z mascarpone a malinami dodá vášmu stolu ten
správny sviatočný punc. Či už si tento dezert vychutnáte s rodinou ku kávičke alebo ním ponúknete šibačov, dlho vám na stole
nezostane.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 190-200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
125 g |
|
125 g |
|
125 g studené |
|
štipka |
|
Na krém: | |
250 g |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
1 ks (na potretie) |
|
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v miske so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
- 2
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Formičkou vykrajujeme vajíčka (alebo aj iné tvary). Ukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre na 190-200 °C dozlatista približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 3
Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a vyšľahanou smotanou na hladký krém. Prenesieme ho do cukrárskeho vrecka a nanášame na vajíčka. Na krém poukladáme maliny a prikryjeme vždy ďalším vajíčkom. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež bezlepkové koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu