Bezlepkové koláčiky
Bezlepkové koláčiky

Veľkonočné koláčiky bez lepku z domáceho lístkového cesta

novalim - fotkanovalim, 13. apríla 2025. Komerčný recept.
Veľkonočné koláčiky bez lepku z domáceho lístkového cesta
Foto: novalim

Veľkonočné pečenie je pomaly za rohom a my už teraz pre vás vymýšľame nové recepty. Ten dnešný si určite založíte medzi obľúbené. Krehké Zobraziť celý popisVeľkonočné pečenie je pomaly za rohom a my už teraz pre vás vymýšľame nové recepty. Ten dnešný si určite založíte medzi obľúbené. Krehké domáce lístkové cesto bez lepku plnené lahodným krémom z mascarpone a malinami dodá vášmu stolu ten správny sviatočný punc. Či už si tento dezert vychutnáte s rodinou ku kávičke alebo ním ponúknete šibačov, dlho vám na stole nezostane.
Zdroj: www.novalim.sk

8-10
porcií
60 + chladenie cesta minút
príprava
15 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Na cesto:
125 g
125 g
125 g studené
štipka
Na krém:
250 g
150 ml
1 bal.
Okrem toho:
1 ks (na potretie)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v miske so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).

  2. 2

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Formičkou vykrajujeme vajíčka (alebo aj iné tvary). Ukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre na 190-200 °C dozlatista približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  3. 3

    Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a vyšľahanou smotanou na hladký krém. Prenesieme ho do cukrárskeho vrecka a nanášame na vajíčka. Na krém poukladáme maliny a prikryjeme vždy ďalším vajíčkom. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu