Bezlepkové koláčiky
Veľkonočné koláčiky bez lepku z domáceho lístkového cesta
Autor receptu: novalim
Veľkonočné pečenie je pomaly za rohom a my už teraz pre vás vymýšľame nové recepty.* Ten dnešný si určite založíte medzi
obľúbené. Krehké domáce lístkové cesto bez lepku plnené lahodným krémom z mascarpone a malinami dodá vášmu stolu ten
správny sviatočný punc. Či už si tento dezert vychutnáte s rodinou ku kávičke alebo ním ponúknete šibačov, dlho vám na stole
nezostane.
8-10 porcií |
60 + chladenie cesta minút príprava |
15 minút na 190-200 °C |
Postup
- Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v miske so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Formičkou vykrajujeme vajíčka (alebo aj iné tvary). Ukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre na 190-200 °C dozlatista približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a vyšľahanou smotanou na hladký krém. Prenesieme ho do cukrárskeho vrecka a nanášame na vajíčka. Na krém poukladáme maliny a prikryjeme vždy ďalším vajíčkom. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom.