Bezlepkové koláčiky

Veľkonočné koláčiky bez lepku z domáceho lístkového cesta

Autor receptu: novalim

Veľkonočné pečenie je pomaly za rohom a my už teraz pre vás vymýšľame nové recepty.* Ten dnešný si určite založíte medzi obľúbené. Krehké domáce lístkové cesto bez lepku plnené lahodným krémom z mascarpone a malinami dodá vášmu stolu ten správny sviatočný punc. Či už si tento dezert vychutnáte s rodinou ku kávičke alebo ním ponúknete šibačov, dlho vám na stole nezostane.

8-10
porcií
60 + chladenie cesta minút
príprava
15 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v miske so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
  2. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Formičkou vykrajujeme vajíčka (alebo aj iné tvary). Ukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre na 190-200 °C dozlatista približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a vyšľahanou smotanou na hladký krém. Prenesieme ho do cukrárskeho vrecka a nanášame na vajíčka. Na krém poukladáme maliny a prikryjeme vždy ďalším vajíčkom. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom.