Foto: elisticka
Poznáme moravské koláčiky veľmi obľúbene pri každej príležitosti a dcéra urobila bezlepkové a tak som musela vyskúšať aj ja :-) a super sa vydarili Zobraziť celý popisPoznáme moravské koláčiky veľmi obľúbene pri každej príležitosti a dcéra urobila bezlepkové a tak som musela vyskúšať aj ja :-) a super sa vydarili ..len sa mi trocha triasla ruka keď som dávala posýpku lebo sú to maličké koláčiky ..nabudúce urobím väčšie :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
35 g |
|
10 g |
|
30 g |
|
3 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Drobenka: | |
50 g |
|
25 g |
|
25 g |
|
1 ks (na potretie) |
|
125 g |
|
|
|
(na potretie pekáča) |
|
Postup
-
1
do misky si odvážíme múku pridáme soľ a cukor ..pridáme 1 vajce a zalejeme roztopeným maslom ,pripravíme si kvások z vody a troška cukru a kvasníc a pridáme k zmesi a riadne vypracujeme varechou až sa krásne oddeľuje od misky a necháme postáť 5 minút
-
2
potom si vytvoríme guľky asi 15g a musíme mať dobre namastené ruky,poukladáme na namastený plech olejom od seba ďalej a necháme kysnúť 40 minút
-
3
potom pohárikom namoečeným v múke urobíme jamku a tým aj zväčšíme koláčík
-
4
pridáme tvaroh zmiešaný s bielkom
-
5
na to dáme za čajovú lyžičku slivkového lekváru
-
6
nasypeme mrveničku ktorú sme urobili z masla ,múky a cukru (mne sa triasli ruky tak išlo niečo mimo )
-
7
okraje potrieme vajcom a dáme piecť na 180st na 20 minút
-
8
a tu sú krásne upečené :-) dobrú chuť ...
-
9
ja som robila z 2 dávok na 2 plechy a naraz som piekla aj tak bolo skoro málo :-)
Diskusia k receptu