Vegetariánsky guláš
Vegetariánsky guláš

Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips videorecept

goodyfoody - fotkagoodyfoody, 8. júla 2021. Komerčný recept.

Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips a domácou knedľou.

2
porcie
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

1 bal.
1 ks
3 ks
2 ks
1 ČL
Knedle:
80 ml
80 ml
1/2 ČL
10 g čerstvé
250 g
1/2 ČL
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Knedle: Z vody, mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.

  2. 2

    Múku preosejeme, pridáme olej, soľ a nakoniec vykysnutý kvások. Vymiesime, prikryjeme a cesto necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 minút. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme knedle. Necháme 10 minút podkysnúť, dáme na naolejovaný parák a prikryté paríme 15 minút.

  3. 3

    Medzitým nakrájame cibuľu a zeleninu. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu do zlatista. Podlejeme trochou vody, vydusíme na tuk. Toto zopakujeme 3x, aby sa cibuľa rozvarila a zahustila guláš.

  4. 4

    Pridáme mletú červenú papriku a chilli, orestujeme. Pridáme papriku a za občasného miešania necháme zmäknúť. Nakoniec pridáme ešte paradajky a dusíme, kým sa neodparí čo najviac šťavy.

  5. 5

    Na olivovom oleji opečieme Goody Foody Strips/rezance a podávame.

Diskusia k receptu