Špagety

Vegetariánska omáčka na špagety z červenej šošovice

Autor receptu: kitchenguru

Jednoduchý a rýchly typ na bezmäsitý hlavný chod najmä pre milovníkov špagiet.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hrnček (250 ml) umytej červenej šošovice zalejeme 3 pohármi studenej vody a pridáme celé nové aj čierne korenie, celú cibuľu a bobkový list. Keď sa šošovica už varí pridáme lyžicu oleja a necháme variť a zbierame penu.
  2. Keď je šošovica a cibuľa uvarená a polovica vody odparená, rozmixujeme ju aj s cibuľou a potom pridáme pretlak alebo rozmixované paradajky a roztlačený cesnak a mletú rascu. Teraz pridáme soľ aj cukor a mleté korenie. Na záver pre chuť a vôňu pridáme majorán. Túto tekutú zmes varíme kým sa suroviny spolu spoja a konzistencia má hustotu omáčky.
  3. Nakoniec uvaríme špagety a môžeme podávať.