Vafle
Vafle so zmrzlinou a s čokoládou
Autor receptu: redakcia
Možností, ako podávať sladké vafle, je mnoho. V horúcich dňoch stavte na zmrzlinu...
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise premiešame preosiatu múku
s kakaom, kypriacim práškom, cukrom
a so soľou. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky rozmiešame s mliekom a rozpusteným maslom. Tekutinu vlejeme do
sypkej zmesi a vymiešame hladké cestíčko. Necháme ho pri izbovej teplote chvíľu odstáť.
- Zahrejeme vafľovač a ľahko ho potrieme trochou zvyšného masla. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do odstáteho cesta. Naberačkou vlievame cesto do vafľovača a postupne pečieme vafle.
- Čokoládu nalámeme a so smotanou ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Upečené vafle doplníme na tanieri kopčekom zmrzliny, polejeme čokoládou a posypeme cukrom.