Vafle

Vafle so zmrzlinou a s čokoládou

Autor receptu: redakcia

Možností, ako podávať sladké vafle, je mnoho. V horúcich dňoch stavte na zmrzlinu...

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mise premiešame preosiatu múku s kakaom, kypriacim práškom, cukrom a so soľou. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky rozmiešame s mliekom a rozpusteným maslom. Tekutinu vlejeme do sypkej zmesi a vymiešame hladké cestíčko. Necháme ho pri izbovej teplote chvíľu odstáť.
  2. Zahrejeme vafľovač a ľahko ho potrieme trochou zvyšného masla. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do odstáteho cesta. Naberačkou vlievame cesto do vafľovača a postupne pečieme vafle.
  3. Čokoládu nalámeme a so smotanou ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Upečené vafle doplníme na tanieri kopčekom zmrzliny, polejeme čokoládou a posypeme cukrom.