V rímskej mise na zelenine pečené kurča fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 18. marca 2015

Pokiaľ radi experimentujete v kuchyni, skúste ..

Suroviny

Moridlo:
3 PL
3 ks prerezaný na polovicu
6 lístkov
2 čerstvé vetvičky
1/2 viazaničky
4 l
200 g
20 guliek
1 hlávka prerezaná na polovicu
1 ks stredne veľké 1,5-1,7kg
Zeleninová príloha:
24 strúčikov
3 ks menšia - prerezaná na polovice
4 ks zrelé narezané na štvrťky
12 ks zelené
100 ml
 alebo suchý vermut
50-60 g
 (alebo tabasko)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si moridlo: Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme ostatné suroviny, privedieme do varu a varíme 1 minútu. Miešame, aby sa nám soľ dobre rozpustila. Necháme vychladnúť, vložíme do chladničky a ked je moridlo dostatočne studené, vložíme celé kura, tak aby bolo celé ponorené a necháme v chladničke 2-6 hodín.

    V rímskej mise na zelenine pečené kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kurča vyberieme z moridla dobre poutierame do sucha, koreníme, posolíme a ponatierame čili krémom alebo tabaskom. V mise si rozložíme zeleninu, kožu zo slaniny, /nemal som kožku, tak som pridal pár kúskov domácej údenej klobásky/na ktorú umiestnime kurča a podlejeme tekutinami. Prikryjeme a vložíme do studenej rúry a rúru nastavíme na 180 stupňov a pečieme 1 hodinu./ Ja som ho piekol o 20 min viac, lebo bolo dosť veľké.../

    V rímskej mise na zelenine pečené kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravené na pečenie..

    V rímskej mise na zelenine pečené kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine kurča vyberieme z rúry, odkryjeme a necháme 10 min. odpočívať. /Kurča je ešte bledé/ Rúru si nastavíme na najvyšší stupeň, kurča ponatierame dobre maslom a vložíme späť do rozohriatej rúry a pečieme asi 15-20 min kým nechytí peknú farbu.

    V rímskej mise na zelenine pečené kurča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Servujeme so zeleninovým ragú...

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

jarunka
Kuriatko urcite velmi chutne, davno som nerobila v rimskom hrnci. Inspirovalo ma .
tassiedevil
dakujem Vám za komentáre...
@izabella929 , chutne áno, pekné nie:))pri hlavnej fotke sa mi pokazila kamera, tak som použil mobil...:) ináč som to robil prvý krát touto metódou, zaujalo ma to moridlo...vravia, že mäsko ostane krehkejšie a šťavnaté...má to čosi do seba...: )Dakujem
afataga
chutovo musi byt vynikajuce, len na moj vkus trochu bleda tvar :-)
marienka44
@Tassiedevil stojí za vyskúšanie. :-)
V moridle je 200 g soli a po vytiahnutí z moridla ešte treba osoliť? Dobre som tomu porozumela? Ďakujem za odpoveď.
tassiedevil
@marienka44 , tak recept hovorí, dobre si rozumela, aj mne sa to zdalo trochu veľa soli....kurča som mal v moridle 2 a pol hodiny, trochu som ho ešte aj posolil aj tak nebolo veľmi slané, ba naopak, zdalo sa mi trochu málo...druhí v rodine vraveli že je dosť slané...tak neviem:)) musíš vyskúšať a uvidíš...:)aj v soli sú rozdielne slané...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha