V rímskej mise na zelenine pečené kurča fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 18. marca 2015 9:46
Ďalšie recepty »

Pokiaľ radi experimentujete v kuchyni, skúste ..

Suroviny

Moridlo:
3 PL
3 ks prerezaný na polovicu
6 lístkov
2 čerstvé vetvičky
1/2 viazaničky
4 l
200 g
20 guliek
1 hlávka prerezaná na polovicu
1 ks stredne veľké 1,5-1,7kg
Zeleninová príloha:
24 strúčikov
3 ks menšia - prerezaná na polovice
4 ks zrelé narezané na štvrťky
12 ks zelené
100 ml
 alebo suchý vermut
50-60 g
 (alebo tabasko)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si moridlo: Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme ostatné suroviny, privedieme do varu a varíme 1 minútu. Miešame, aby sa nám soľ dobre rozpustila. Necháme vychladnúť, vložíme do chladničky a ked je moridlo dostatočne studené, vložíme celé kura, tak aby bolo celé ponorené a necháme v chladničke 2-6 hodín.

    V rímskej mise na zelenine pečené kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kurča vyberieme z moridla dobre poutierame do sucha, koreníme, posolíme a ponatierame čili krémom alebo tabaskom. V mise si rozložíme zeleninu, kožu zo slaniny, /nemal som kožku, tak som pridal pár kúskov domácej údenej klobásky/na ktorú umiestnime kurča a podlejeme tekutinami. Prikryjeme a vložíme do studenej rúry a rúru nastavíme na 180 stupňov a pečieme 1 hodinu./ Ja som ho piekol o 20 min viac, lebo bolo dosť veľké.../

    V rímskej mise na zelenine pečené kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravené na pečenie..

    V rímskej mise na zelenine pečené kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine kurča vyberieme z rúry, odkryjeme a necháme 10 min. odpočívať. /Kurča je ešte bledé/ Rúru si nastavíme na najvyšší stupeň, kurča ponatierame dobre maslom a vložíme späť do rozohriatej rúry a pečieme asi 15-20 min kým nechytí peknú farbu.

    V rímskej mise na zelenine pečené kurča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Servujeme so zeleninovým ragú...

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist