Údený pstruh
Údený pstruh

Údený pstruh s kôprovou majonézou na snehovej pusinke

Martin Novák
šéfkuchár Palffy Restaurant v Palace Art Hotel Pezinok, 16. januára 2022
Údený pstruh s kôprovou majonézou na snehovej pusinke
Foto: kavickari.sk
2
porcie

Suroviny

150 g
50 g
50 g
70 g
Snehový korpus:
90 g
200 g
140 g
štipka
Kôprová majonéza:
40 g
100 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Snehový korpus: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly pridávame sypké suroviny (cukor, mandľovú múku a soľ ). Hmotu nanesieme na silikónovú podložku a dáme piecť na 10 minút pri teplote 160 °C. Môžeme z nej urobiť napríklad malé kôpky (pusinky) alebo piecť vcelku a potom povykrajovať.

  2. 2

    Kôprová majonéza: Olej a nasekaný kôpor rozšľaháme. Kôprový olej spolu so žĺtkami a soľou vyšľaháme na tuhú majonézu.

  3. 3

    Z jabĺk vykrojíme tenké plátky, ktoré stlačíme a uložíme na 1 minútu do vody ochutenej citrónovou šťavou. Uhorku nakrájame na malé kocky a ochutíme soľou. Údeného pstruha dôkladne vykostíme a nakrájame na menšie kúsky.

  4. 4

    Citrónové jablká, majonézu, uhorky spoločne so pstruhom naaranžujeme na vykrojený snehový korpus alebo snehové pusinky.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Predjedlá, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha