Údené mäso v zemiakovom ceste s dusenou kyslou kapustou fotorecept
Zostalo mi trocha údeného mäsa, ktoré sme mali k fazuľovej omáčke. Rozhodla som sa takto ho spotrebovať. Recept na zemiakové cesto je trochu iný ako ho robím zvyčajne.
porcie
Suroviny
500 g (varené v šupke) |
|
150-200 g |
|
1 ks |
|
400 g |
|
1 ks stredná |
|
2 ČL |
|
Na kapustu: | |
500 g |
|
1 ks strúhaný surový |
|
1,5 PL domáca |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
0,5 ČL |
|
Navrch: | |
3-4 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na guľky uvaríme zemiaky v šupke. Necháme ich vychladnúť. Kým zemiaky chladnú, tak na troche oleja alebo masti orestujeme do sklovita jednu malú cibuľu. Údené mäso pomelieme, pridáme k nemu vychladnutú cibuľku. Očistíme, na jemno postrúhame zemiaky. Na doske alebo v miske zmiešame nastrúhané zemiaky s hrubou múkou, jedným celým vajíčkom. Z cesta sformuieme valček, z ktorého si odkrajujeme kúsky cesta. Cesto sploštíme, dáme 1 PL údeného mäsa, sformujeme guľky.
-
2
Plnené guľky varíme vo vriacej slanej vode asi 10 - 15 minút. Čas je len orientačný. Závisí od veľkosti guliek.
-
3
Uvarené guľky vyberieme, trochu pomastíme.
-
4
Pokrájanú cibuľu osmažíme na masti do sklovita, pridáme 1 PL cukru a celý kmín. Kyslú kapustu nakrájame, pridáme k cibuli. Podlejeme troškou vody, udusíme do mäkka. Udusenú kapustu zvyknem zahustiť najemno postrúhaným surovým zemiakom. Chvíľu ešte kapustu povaríme. Ochutnáme, ak treba osolíme, okoreníme.
-
5
Tri väčšie, alebo štyri stredné cibule nakrájame, na masti opražime.
-
6
Keď máme všetko pripravené, môžeme servírovať.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu