Vyprážané údené mäso
Vyprážané údené mäso

Údené mäso v kapustovom cestíčku so zemiakovým šalátom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 23. júna 2021

V tomto videu nájdete skutočne jednoduchý recept, ktorý zaujímavo obohatí váš stôl.

4
porcie

Videopostup

Suroviny

500 g
 na vyprážanie
Cestíčko:
500 g
2 ks
1 ks
Zemiakový šalát:
5-6 ks
1-2 ks
3 ks
3-4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sladko-kyslá zálievka na šalát: Ocot s vodou, troškou cukru a soli necháme prejsť varom, odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zemiakový šalát: Vajíčka a umyté zemiaky v šupke samostatne uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, pridáme nakrájané vajíčka, na drobno nakrájanú cibuľu a uhorky. Primiešame horčicu, soľ, mleté čierne korenie a počas miešania polejeme sladko-kyslou zálievkou podľa chuti. Na záver šalát dochutíme uhorkovým nálevom a cukrom.

  3. 3

    Cestíčko: Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, vajce, hladkú a hrubú múku podľa potreby, rascu, prelisovaný cesnak a premiešame.

  4. 4

    Údené mäso nakrájame na asi centimeter hrubé plátky. Plátky mäsa obalíme v zemiakovo-kapustovom cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán.

Diskusia k receptu