Vyprážané údené mäso
Vyprážané údené mäso

Údené mäso v kapustovom cestíčku so zemiakovým šalátom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 23. júna 2021

V tomto videu nájdete skutočne jednoduchý recept, ktorý zaujímavo obohatí váš stôl.

4
porcie

Suroviny

500 g
 na vyprážanie
Cestíčko:
500 g
2 ks
1 ks
Zemiakový šalát:
5-6 ks
1-2 ks
3 ks
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Sladko-kyslá zálievka na šalát: Ocot s vodou, troškou cukru a soli necháme prejsť varom, odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zemiakový šalát: Vajíčka a umyté zemiaky v šupke samostatne uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, pridáme nakrájané vajíčka, na drobno nakrájanú cibuľu a uhorky. Primiešame horčicu, soľ, mleté čierne korenie a počas miešania polejeme sladko-kyslou zálievkou podľa chuti. Na záver šalát dochutíme uhorkovým nálevom a cukrom.

  3. 3

    Cestíčko: Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, vajce, hladkú a hrubú múku podľa potreby, rascu, prelisovaný cesnak a premiešame.

  4. 4

    Údené mäso nakrájame na asi centimeter hrubé plátky. Plátky mäsa obalíme v zemiakovo-kapustovom cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán.

Diskusia k receptu

kukulienka71
super nápad, aj bez zemiakového šalátu to bude sýte jedlo, také všetko v jednom:-) mám všetko k príprave.
kukulienka71
@mijaita (4.1.2022 21:49) môj názor po ochutnaní sa nezmenil, je to super. Chutilo aj malej, aj keď sprvu ohŕňala nos, čo to zase je:-) robila som k tomu kočišský šalát - to je kyslá kapusta s červenou cibuľou, olejom a červ.mletou paprikou. Ale aj samotné mäso je moc dobré.




mijaita
@kukulienka71 (5.1.2022 13:15)

Dekujuuu! Uz mam v mem nikdy nekoncicim seznamu, koupit kus uzeneho. A ten tvuj salat je take novinka pro me. Snad nekdy uz brzo jdu na to!