Ríbezľový zákusok
Ríbezľový zákusok

Tvarohové kocky s ríbezľami

Matúš Reľovský
šéfcukrár hotela Lomnica**** v Tatranskej Lomnici , 18. júla 2017
Tvarohové kocky s ríbezľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
24
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
280 g
200 g
1 bal
50 g
50 g
30 g
100 g
250 g
60 g
Plnka:
1 l
220 g
3 bal
250 g
100 ml
250 g
1 bal
250 g
500 g čerstvé
Poleva:
750 ml
250 ml
50 g
4 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme roztopenú čokoládu s maslom. Potom pridáme múku so Zlatým klasom a kakaom a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov a kryštálového cukru. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 175 °C asi 15 minút. Zlatý klas môžeme nahradiť aj kukuričným, nie však zemiakovým škrobom.

  2. 2

    Plnka: 750 ml mlieka dáme variť s cukrom. Do zvyšnej tretiny mlieka pridáme Zlatý klas, rozmiešame a vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Uvaríme puding, ktorý posypeme vanilkovým cukrom, aby sa nespravila kožka, a necháme vychladnúť. Do vychladeného pudingu pridáme mäkké maslo, rum a vyšľaháme. Nakoniec primiešame tvaroh a vyšľahanú šľahačku. Plnku rozotrieme na vychladený čokoládový plát a navrch poukladáme očistené ríbezle.

  3. 3

    Poleva: Vodu, cukor a ríbezľový sirup zmiešame. Potom odoberieme tretinu, v ktorej rozmiešame Zlatý klas. Zvyšné dve tretiny tekutiny dáme variť. Keď začne vrieť, pridáme rozmiešaný Zlatý klas a miešame, až kým tekutina nezhustne. Necháme trocha prevrieť a ešte teplé vylejeme na pripravený koláč. Zákusok necháme stuhnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Sezónne jedlá, Letné, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Lizatko (21.7.2017 18:00)

Údaj o žĺtkoch v gramoch je predsa oveľa presnejší než ich počet. Veď aj vajíčka majú rôzne veľkosti a rôznu gramáž. Takže hmotnosť žĺtkov je v prípade receptu oveľa spoľahlivejší údaj. Preto nevidíme dôvod na také ostré odsúdenie receptu - na doživotie...
@Luwinka (18.7.2017 17:09)

Ide o čokoládové ozdoby. Príprava rôznych čokoládových dekorácií je niekedy naozajstným cukrárskym umením. @Haji má pre vás super tip...
1x haji
Ďakujem pekne @Haji , pozrela som si to tak už teraz viem a taktiež redkcii ďakujem. Príjemný večer želám.
1x haji