Tvarohové kocky s ríbezľami
šéfcukrár hotela Lomnica**** v Tatranskej Lomnici , 18. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
280 g |
|
200 g |
|
1 bal |
|
50 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
60 g |
|
Plnka: | |
1 l |
|
220 g |
|
3 bal |
|
250 g |
|
100 ml |
|
250 g |
|
1 bal |
|
250 g |
|
500 g čerstvé |
|
Poleva: | |
750 ml |
|
250 ml |
|
50 g |
|
4 bal |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme roztopenú čokoládu s maslom. Potom pridáme múku so Zlatým klasom a kakaom a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov a kryštálového cukru. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 175 °C asi 15 minút. Zlatý klas môžeme nahradiť aj kukuričným, nie však zemiakovým škrobom.
- 2
Plnka: 750 ml mlieka dáme variť s cukrom. Do zvyšnej tretiny mlieka pridáme Zlatý klas, rozmiešame a vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Uvaríme puding, ktorý posypeme vanilkovým cukrom, aby sa nespravila kožka, a necháme vychladnúť. Do vychladeného pudingu pridáme mäkké maslo, rum a vyšľaháme. Nakoniec primiešame tvaroh a vyšľahanú šľahačku. Plnku rozotrieme na vychladený čokoládový plát a navrch poukladáme očistené ríbezle.
- 3
Poleva: Vodu, cukor a ríbezľový sirup zmiešame. Potom odoberieme tretinu, v ktorej rozmiešame Zlatý klas. Zvyšné dve tretiny tekutiny dáme variť. Keď začne vrieť, pridáme rozmiešaný Zlatý klas a miešame, až kým tekutina nezhustne. Necháme trocha prevrieť a ešte teplé vylejeme na pripravený koláč. Zákusok necháme stuhnúť.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čokoláda vytlačená přes tenký film se vzorem - transfer folie, pak nařezány tvary např. www.cukrarskepotreby.cz/transfer-folie/nid-damour-transfer-foli...
Ide o čokoládové ozdoby. Príprava rôznych čokoládových dekorácií je niekedy naozajstným cukrárskym umením. @Haji má pre vás super tip...
Rádo se stalo, milá @Luwinka , teď je takových vychytávek, až zrak a konto přechází. Prostě vyšší level. Recept je fajn, normální suroviny a proveditelný postup.
kde najdeš váhu vajec
Neviem kto je tak neschopný aby sem dal normálne znejúci recept pre domácnosti a nie pre hotelové "veľkochovy", ale ak autor nevie zrejme na akej je stránke, nech tak stupídny recept nepridáva. Normálna gazdinka si chce recept otvoriť a piecť, a nie vyčitovať nekonečné články o vajciach.
Škoda reči, v normálnom prípade som si chcela recept pridať do KK, ale tymto sposobom ho jednoducho odignorujem na doživotie.
Zo 17,5 žĺtka by to bolo pre regiment.
A čo sa týka tej stupídnosti, pozor, aby to nedopadlo ako vo filme Forrest Gump. :-)
Je mi líto, že jsem tě zatížila. Bez litanií mi ujo google nic jiného nevyjel. Gramáž a přepočet jsou tam vyznačeny celkem jasně. Jestli sedí na recept, netuším.
@Redakcia by se mohla vyjádřit, tyto recepty vkládá ona. V poslední době je tu více receptů, kde jsou žloutky a bílky uvedeny v gramech. Je-li možný převod na kusy, určitě je ráda doplní a nebo se vyjádří.
Údaj o žĺtkoch v gramoch je predsa oveľa presnejší než ich počet. Veď aj vajíčka majú rôzne veľkosti a rôznu gramáž. Takže hmotnosť žĺtkov je v prípade receptu oveľa spoľahlivejší údaj. Preto nevidíme dôvod na také ostré odsúdenie receptu - na doživotie...
Samozrejme, vždy keď majú užívatelia otázky k receptu od šéfkuchárov, snažíme sa s nimi skontaktovať a získať ich odpovede. Rovnako sa o to pokúsime aj v tomto prípade.
to určite nie je problém. problém v tomto recepte je váha tých žĺtkov - 280g
Varím a pečiem rada, váhu mám, ale napríklad nerada vážim. A je veľa gazdiniek, ktoré robia len hrnčekové. Alebo váhu ani nemajú (ešte).
A bielky tiež deliť, lebo "gramy" ??
O ničom.