Ríbezľový zákusok

Tvarohové kocky s ríbezľami

Autor receptu: redakcia

24
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme roztopenú čokoládu s maslom. Potom pridáme múku so Zlatým klasom a kakaom a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov a kryštálového cukru. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 175 °C asi 15 minút. Zlatý klas môžeme nahradiť aj kukuričným, nie však zemiakovým škrobom.
  2. Plnka: 750 ml mlieka dáme variť s cukrom. Do zvyšnej tretiny mlieka pridáme Zlatý klas, rozmiešame a vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Uvaríme puding, ktorý posypeme vanilkovým cukrom, aby sa nespravila kožka, a necháme vychladnúť. Do vychladeného pudingu pridáme mäkké maslo, rum a vyšľaháme. Nakoniec primiešame tvaroh a vyšľahanú šľahačku. Plnku rozotrieme na vychladený čokoládový plát a navrch poukladáme očistené ríbezle.
  3. Poleva: Vodu, cukor a ríbezľový sirup zmiešame. Potom odoberieme tretinu, v ktorej rozmiešame Zlatý klas. Zvyšné dve tretiny tekutiny dáme variť. Keď začne vrieť, pridáme rozmiešaný Zlatý klas a miešame, až kým tekutina nezhustne. Necháme trocha prevrieť a ešte teplé vylejeme na pripravený koláč. Zákusok necháme stuhnúť.