Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar fotorecept
Foto: klimeczek
Inovatívne a nápadité využitie tradičnej bryndze v rýchlom a zdravom jedle
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketky umyjeme, vydlabeme a dáme na pečiaci papier.
-
2
V miske si rozmiešane bryndzu s maslom a taveným syrom. Naplníme cuketky a posypeme nasekanými vlašskými orechami a dáme zapiecť do rúry.
-
3
Na oleji orestujeme na jemno nasekanú šalotku, pridáme rascu a vnútro cukiet. Krátko orestujeme a pridáme paradajky z konzervy. Krátko podusíme, necháme zredukovať a dochutíme bylinkam podľa chuti. Ja som použil bazalku a tymián.
Diskusia k receptu