Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar fotorecept

klimeczek - fotkaklimeczek, 1. januára 2016
Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar (fotorecept)
Foto: klimeczek

Inovatívne a nápadité využitie tradičnej bryndze v rýchlom a zdravom jedle

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
120 g plnotučná
50 g tavený
20 g
1 ks
 v konzerve
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Cuketky umyjeme, vydlabeme a dáme na pečiaci papier.

    Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske si rozmiešane bryndzu s maslom a taveným syrom. Naplníme cuketky a posypeme nasekanými vlašskými orechami a dáme zapiecť do rúry.

    Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji orestujeme na jemno nasekanú šalotku, pridáme rascu a vnútro cukiet. Krátko orestujeme a pridáme paradajky z konzervy. Krátko podusíme, necháme zredukovať a dochutíme bylinkam podľa chuti. Ja som použil bazalku a tymián.

    Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

hanis
To vypadá výborně, ukládám.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia