Tuniakový tartar
Tuniakový tartar s horčicovými semienkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Nakladané horčicové semienka: Semienka preberieme, aby v nich neboli kamienky a nezrelé zrnká. Potom dáme do
hrnčeka s vodou a asi 1 minútu povaríme.
Scedíme, prepláchneme studenou vodou a opäť dáme do
hrnčeka s vodou a zvaríme. Celý proces
opakujeme 5x. Potom varíme asi 30–45 minút domäkka a scedíme.
- Zmiešame jablčný ocot, vodu, cukor, olivový olej a štipku soli. Touto studenou marinádou zalejeme uvarené horčicové semienka
a odložíme do chladničky.
- Tuniaka nakrájame na kocky a zmiešame s nakladanými horčicovými semienkami, olejom, nasekanou pažítkou, podľa chuti osolíme a okoreníme. Dozdobíme kyslou smotanou a čili papričkou.
|