Tuniakový tartar

Tuniakový tartar s horčicovými semienkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Nakladané horčicové semienka: Semienka preberieme, aby v nich neboli kamienky a nezrelé zrnká. Potom dáme do hrnčeka s vodou a asi 1 minútu povaríme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a opäť dáme do hrnčeka s vodou a zvaríme. Celý proces opakujeme 5x. Potom varíme asi 30–45 minút domäkka a scedíme.
  2. Zmiešame jablčný ocot, vodu, cukor, olivový olej a štipku soli. Touto studenou marinádou zalejeme uvarené horčicové semienka a odložíme do chladničky.
  3. Tuniaka nakrájame na kocky a zmiešame s nakladanými horčicovými semienkami, olejom, nasekanou pažítkou, podľa chuti osolíme a okoreníme. Dozdobíme kyslou smotanou a čili papričkou.