Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 2. júla 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkouFoto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
30 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom sezame.

  2. 2

    Zo sójovej omáčky, sezamového oleja, limetkovej šťavy, strúhaného čerstvého zázvoru a palmového cukru pripravíme zálievku. Očistenú zeleninu nakrájame na plátky v hrúbke 3 mm a potom nakrájame na rezance.

  3. 3

    Nakrájanú zeleninu dáme do misky, pridáme jarnú cibuľku, wakame, nasekaný koriander a prilejeme zálievku. Na oleji sprudka opečieme tuniaka z každej strany a nakrájame ho na plátky. Pridáme šalát a ozdobíme hráškovými výhonkami.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist