Tento zákusok som piekla na Silvestra keď bola mama v práci. Povedala by som že sa mi celkom podaril (s Božou pomocou) až na Zobraziť celý popisTento zákusok som piekla na Silvestra keď bola mama v práci. Povedala by som že sa mi celkom podaril (s Božou pomocou) až na to že salko mi nezhustlo tak ako malo. Tak či onak tento koláčik je výborný. :)
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
300 g |
|
100 ml |
|
1.Krém: | |
1/2 l |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
2 bal. |
|
1,5 bal. |
|
200 g alebo hera |
|
2.Krém: | |
1 bal. |
|
100 g alebo smetol |
|
Čok. poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista, pridáme olej, vlažné mlieko, vanilku, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Do masy zľahka vmiešame sneh z bielkov a masu vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista. Spravia sa trošku také bubliny ale to potom klesne.
-
2
1. krém: Z mlieka, cukru, klasov uvaríme za stáleho miešania kašu a do vychladnutej zašľaháme heru.
-
3
Krém natrieme na koláč a rovnomerne poukladáme BB maslové keksy
-
4
2.krém: Uvaríme 1salko celé v plechovici -varíme ho cca 2hodiny, určite nie menej, aby bolo pekne hnedé a husté. Do vychladeného salka pridáme 100g masla. Vymiešame uvarené salko s maslom. Na keksy rozotrieme salkový krém... Čoko poleva: Nad parou dáme rozpustiť 100G čokolády na varenie+100g cery.
-
5
Nedá sa mu odolať :)
tiez som sa zacala v kuchyni obsmietat vo velmi v skorych rokoch a nelutujem. Vela peknych zazitkov v Novom roku!