Torta medový krémeš
Foto: katarinalucanova
Medové pláty, vanilkový krém a lahodná šľahačka, tomu sa nedá odolať. Medový krémeš povýšený na tortu.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Krém: | |
1 l |
|
4 bal. |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
250 g |
|
50 ml |
|
Šľahačkový krém: | |
500 ml |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladu. Odležané cesto vyvaľkáme, postupne vyrežeme kruhy a na papieri na pečenie po jednom upečieme. Pečie sa rýchlo, treba dávať pozor.
- 2
Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom Zlatý klas a žĺtky. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný Zlatý klas so žĺtkami. Uvaríme hustý puding. Pridáme vanilkový extrakt a necháme vychladiť za občasného miešania .Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a rum.
- 3
Šľahačkový krém: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, stužovačom a mascarpone do tuha.
- 4
Dokončenie: Pomocou cukrárenskej špičky nastriekame na medový kruh vanilkový krém a na krém šľahačkový krém. Prikryjeme druhým medovým kruhom. Postup opakujeme na malej tortičke. Pred podávaním tortu schladíme.
Tiež medový krémeš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu