Medový krémeš
Medový krémeš

Medový krémeš

Robert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra a executive chef Premiumstar Hotels, 23. februára 2022
Medový krémeš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
480 g
100 g
160 g
50 g
2 ks
2 ks
1 ČL
Pudingový krém:
800 ml
150 g
2 bal.
1 ks
200 g
Šľahačka:
500 ml (33 %)
podľa chuti
Okrem toho:
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny vložíme do misky a ručne vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 8–10 cm. Poukladáme ich na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch dozlatista – asi 10 minút (podľa rúry).

  2. 2

    Pudingový krém: V hrnci zohrejeme 600 mlieka, pridáme cukor a zrniečka z vanilkového struku. Zlaté klasy vymiešame v 200 ml zvyšného mlieka a vlejeme do vriaceho ochuteného mlieka v hrnci. Uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo a nakoniec pridáme podľa chuti trošku rumu.

  3. 3

    Šľahačka: Smotanu vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.

  4. 4

    Upečené vychladnuté medové kolieska plníme pudingovým krémom. Po stuhnutí naň nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom a zľahka posypeme práškovým cukrom. Môžeme pridať aj ovocie.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha