Medový krémeš
šéfkuchár hotela Salamandra a executive chef Premiumstar Hotels, 23. februára 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
480 g |
|
100 g |
|
160 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
Pudingový krém: | |
800 ml |
|
150 g |
|
2 bal. |
|
1 ks |
|
200 g |
|
|
|
Šľahačka: | |
500 ml (33 %) |
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny vložíme do misky a ručne vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 8–10 cm. Poukladáme ich na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch dozlatista – asi 10 minút (podľa rúry).
- 2
Pudingový krém: V hrnci zohrejeme 600 mlieka, pridáme cukor a zrniečka z vanilkového struku. Zlaté klasy vymiešame v 200 ml zvyšného mlieka a vlejeme do vriaceho ochuteného mlieka v hrnci. Uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo a nakoniec pridáme podľa chuti trošku rumu.
- 3
Šľahačka: Smotanu vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.
- 4
Upečené vychladnuté medové kolieska plníme pudingovým krémom. Po stuhnutí naň nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom a zľahka posypeme práškovým cukrom. Môžeme pridať aj ovocie.
Tiež medový krémeš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu