Medové minikrémeše
foodblog Medové motúzy, 14. mája 2023
Foto: Jana Štrbková
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom asi 7 cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °c pečieme asi 12 minút.
- 3
Čokoládová poleva: Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.
- 4
Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Polovicu upečených medových koliesok namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.
- 5
Podľa receptu na tortu medový krémeš pripravíme obe plnky - teda pudingový krém a šľahačku - a naplníme nimi cukrárske vrecká s ozdobnou špičkou. Na kolieska bez polevy nastriekame vrstvu pudingového krému a na ňu vrstvu šľahačky. Nakoniec priklopíme vrchnými kolieskami s čokoládovou polevou.
Tiež medový krémeš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu