Medový krémeš
Medový krémeš

Medové minikrémeše

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 14. mája 2023
Medové minikrémeše
Foto: Jana Štrbková
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Čokoládová poleva:
200 g
80 ml (33 %)
Na ozdobenie:
100 g nesolené nepražené




Postup

  1. 1

    Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom asi 7 cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °c pečieme asi 12 minút.

  3. 3

    Čokoládová poleva: Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.

  4. 4

    Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Polovicu upečených medových koliesok namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.

  5. 5

    Podľa receptu na tortu medový krémeš pripravíme obe plnky - teda pudingový krém a šľahačku - a naplníme nimi cukrárske vrecká s ozdobnou špičkou. Na kolieska bez polevy nastriekame vrstvu pudingového krému a na ňu vrstvu šľahačky. Nakoniec priklopíme vrchnými kolieskami s čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia