Foto: babi
Dnes som robila zapekané palacinky a keďže pre mňa sladké na obed nemusí byť, tak som si pripravila túto totálnu rýchlovku
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100-150 g |
|
podľa počtu jedákov |
|
1konzerva |
|
1/2 väčšej |
|
podľa chuti /feferónka/ suche |
|
|
|
|
|
1 ks menšia |
|
podľa chuti ,vegeta |
|
strúhaný |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme cibulu do sklovita, pridáme drvené sušené chilli papričky, korenie,
-
2
pridáme nakrájený stonkový zelér, červenú papriku a mierne podusíme. Zelér musí ostať chrumkavý.
-
3
pridáme tymián, oregáno, premiešame, chvíľku necháme podusiť, ale len toľko, aby sa uvolnila chuť z byliniek a zalejeme 1 konzervou drvených paradajok. Chvíľku podusíme ,nech sa odparií tekutina, pridáme strúhaný tvrdý syr. Ten sa pekne roztopí , spojí všetky suroviny a zahustí.
-
4
posypeme petržlenovou vňaťou, už nevaríme. premiešame.
-
5
celé to trvalo, tak dlho, kým sa mi uvarili cetoviny. Na tanieri ešte posypeme syrom a môžeme konzumovať Do tohto by sa veľmi hodil cesnak, ale keďže ja ho nemôžem, tak som nedala.
Diskusia k receptu