Komentáre k receptu:
  • bubaya - fotkaBubaya 13. februára 2018 o 09:07

    Tak do tejto reštaurácie by som určite nešla, mne sa to zdá príšerné. Dúfam, že dávajú k jedlu aj smetný kôš. Ešte by mohli dať červenú šipku na ten koláč, lebo fakt neviem, kde tam je.
    @zareaguj
  • zivestriebro - fotkaZivestriebro 13. februára 2018 o 14:15

    Krásne aranžmán, ktoré asi amatér nedokáže zopakovať a často - ako vidno - ani oceniť :-)
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 13. februára 2018 o 19:18

    @Zivestriebro (13.2.2018 14:15)

    Ja mám rada jednoduchosť, poriadok, čisté línie všade, teda aj na tanieri a skutočne tento neporiadok oceniť neviem, ani sa nechystám, napriek tomu, že momentálne je to na Slovensku v mode. A stále neviem, kde je ten koláč.
    @zareaguj
  • zivestriebro - fotkaZivestriebro 13. februára 2018 o 20:12

    Niekto to neocení, iný ocení. V tom je pestrosť života aj gastronómie. Takže by to chcelo trošku tolerancie...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKatarina2511 13. februára 2018 o 23:21

    @ Bubaya - preco mas pocit, ze je dobre iba to, ako to robis Ty alebo, to, co mas rada iba Ty. Prepac ale Tvoje komentare mi pripominaju cas, ked tu boli ludia, co iba kritizovali a robili si urazlive vtipy z receptov inych. Varecha nie je iba o tom, co sa paci Tebe.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 14. februára 2018 o 11:00

    @Katarina2511 (13.2.2018 23:21)

    Je to môj subjektívny komentár k danému receptu. Nikde som nepovedala, že JA to robím dobre a ostatní zle. Komentár je vyjadrenie osobného postoja k niečomu. Môj osobný postoj je, že sa mi nepáči takýto chaos na tanieri, kde ani neviem, čo je koláč.


    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 14. februára 2018 o 11:01

    @Bubaya (14.2.2018 11:00)

    Takto vyzerá pekne naservírovaný koláč.


    @zareaguj
     1x haji
  • janacanada - fotkaJanacanada 14. februára 2018 o 11:14

    Za mňa krásne a hodné šefkuchára. Nie je to recept pre amatérov. Klobúk dole.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 14. februára 2018 o 11:15

    @Bubaya (14.2.2018 11:01)
    Krásný den přeji! Jeden rád holky a druhý vdolky. Jeden kluky a druhý puky. Někdy zírám jako puk, to je pravda. Nu což, člověk se pořád učí. Když nic jiného, tak poznává sám sebe. Za chvíli bude jaro, příroda nám pohladí oko, bříško i srdíčko!
    @zareaguj
     1x ivet74
  • používateľ nemá avatarDormella 14. februára 2018 o 11:22

    @Bubaya (13.2.2018 09:07) » blog.cookaround.com/barbaracucina/panforte-al-cioccolato-de...

    Jen abys videla v natur podobe. Forma ma prumer 20 cm, coz znamena, ze kousky jsou hodne male, neb se jedna se o koncentrat cukru, kandovaneho ovoce, koreni a orechu.
    Abych rekla pravdu, zde sef celkech chytre vysledny produkt odlehcil a nahradil kandovane ovoce tim susenym. Moucnik bude tudiz i mene sladky.
    V Toskansku ( vlastne i v cele stredni a jizni Italii) je to typicke vanocni cukrovi.
    Prapuvodni recept je bez cokolady:
    » www.nonsolopiccante.it/2013/12/10/panpepato-di-siena/...

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 14. februára 2018 o 11:59

    @Redakcia už delší dobu si lámu hlavu, zda je květ streptocarpusu jedlý. Nikde se nemohu dopátrat. Když je tu na talíři už po několikáté, tak nejspíš ano. Kam na ně kuchaři chodí? Dají se koupit a nebo si rostlinu v kětináči pěstují, aby měli květy?
    @zareaguj
  • zivestriebro - fotkaZivestriebro 14. februára 2018 o 12:02

    Tortový rez od @bubaya je určite (ak sa vydarí) chutný. Ale ak by bolo takéto servírovanie mimo domova či klasickej cukrárne, je to skrátka out. Jedlá od profesionálov sú tu asi na to, aby ukázali trendy, smery a najmä iné možnosti, nápady, iný prístup. Na Vareche.sk sú tisíce receptov. Nemôžu sa predsa stále točiť dokola...

    Mne sa, napríklad, ani nepáči, keď sa ku všetkému prskne šľahačka, je to také starodávne, nenápadité a ja ju ani nemáááám rada. Mám to písať do každej diskusie? Čo koho zaujíma, že ja nemám rada šľahačku a dokonca nemám rada ani takú nezaujímavú čokoládovú tortu, ani pravého Sachera. Ja si to nikde neobjednám. Tak nech ani Bubaya do takých reštaurácii s "neporiadkom" na tanieri nechodí, nič také si neobjednáva a nad takým aranžmánom sa nečuduje.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 14. februára 2018 o 13:52

    Mne sa to dekorovanie tiez nepaci, co je moc, to je toto.
    @zareaguj
  • dogagador - fotkaDogagador 14. februára 2018 o 14:08

    Mne sa ten kreativny neporiadok velmi paci, tesim sa, ze svet uz aj pre nas konecne prestal byt uniformny a jendofarebny.@Zivestriebro (14.2.2018 12:02) . Inak, kto zozral spicku cokoladoveho kolaca pred fotenim? @Bubaya ;)

    @zareaguj
  • zivestriebro - fotkaZivestriebro 14. februára 2018 o 14:47

    @dogagador , teraz si fakt trafil klinec po hlavičke. Ono totiž bubay-inmu koláču špička nechýba, ale naozaj to tak vyzerá pri fotení zvrchu. A teraz sa môže aj ona rozhorčovať, že to niekto považuje za zjedenú špičku. :-) Teda tak, ako keď ona kritizuje iných - neprávom. Takto vznikajú omyly a krivdy, z drobnosti a z rôznorodosti názorov tu vznikne tretia svetová...
    @zareaguj
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 14. februára 2018 o 17:02

    @Haji (14.2.2018 11:59)

    Kvet streptocarpusu je jedlý, môžete sa o ňom dočítať napríklad tu:
    » www.pluska.sk/izahradkar/izbove-rastliny/izbovky/tani...

    Jedlé kvety sa dajú kúpiť napr. v Metre, v e-shopoch s potravinami, prípadne u pestovateľov, ktorí sa špecializujú na pestovanie byliniek a kvetov.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 14. februára 2018 o 19:36

    @Redakcia (14.2.2018 17:02)
    Vřelé díky! Vrtalo mi to hlavou, klidně bych dala testovací vzoreček, ale už víc než dva roky "streptíka" doma v květináči nemám. Předtím mě nenapadlo ochutnat. Teď vím, že to jde. Mimochodem, Streptocarpus je moc hezká kvetoucí pokojovka.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 14. februára 2018 o 19:55

    @Dormella (14.2.2018 11:22)

    Ďakujem za odkaz. Pekný recept, vyzerá chutne. Už som konečne koláč dešifrovala aj na obrázku, je to ten najspodnejší kúsok tmavého cesta s mandľami. Ešte by som chcela vedieť, čo je to sivohnedé, trojuholníkové, zaťaté do koláča.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 14. februára 2018 o 19:58

    @Bubaya (14.2.2018 19:55)
    Myšáčku, to samé, ale na stojáka!
    @zareaguj
     1x evanaaa
  • bubaya - fotkaBubaya 14. februára 2018 o 20:00

    @Zivestriebro (14.2.2018 12:02)

    Tá fotka je príklad toho, čo sa páči mne osobne.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 14. februára 2018 o 20:03

    @Haji (14.2.2018 19:58)

    Tak na to nemám slov, toskánci by valili bulvy.
    @zareaguj
     1x haji
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 14. februára 2018 o 23:28

    @Bubaya (14.2.2018 19:55)

    To sivohnedé, trojuholníkové, zaťaté do koláča je kúsok z tohto toskánskeho koláča.
    @zareaguj
  • dogagador - fotkaDogagador 15. februára 2018 o 04:41

    Ja viem, len mi to doslo vhod....@Zivestriebro (14.2.2018 14:47)

    @zareaguj
  • olinecka - fotkaOlinecka 15. februára 2018 o 15:19



Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist