Brownie cheesecake s malinami
Foto: slovakbaker
V tomto koláčiku sa spájajú americké brownies a cheesecake. Tieto dve neodolateľné dobroty sú doplnené o úžasnú malinovú vrstvu, ktorá dodá koláču rovnováhu v Zobraziť celý popisV tomto koláčiku sa spájajú americké brownies a cheesecake. Tieto dve neodolateľné dobroty sú doplnené o úžasnú malinovú vrstvu, ktorá dodá koláču rovnováhu v chutiach.
porcií
na 180 °C
Suroviny
Brownie základ: | |
200 g (min. 70%) |
|
200 g |
|
3 ks |
|
200 g |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
100 g |
|
Cheesecake vrstva: | |
250 g |
|
250 g |
|
70 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Malinová vrstva: | |
250 g (mrazené) |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Mrazené maliny dáme do hrnca, prisypeme cukor a prilejeme citrónovú šťavu. Rozvaríme. Za občasného miešania varíme až do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- 2
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. Necháme vychladnúť.
- 3
Vajcia izbovej teploty vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovou pastou do hustej svetlej peny. Pridáme vychladnutú roztopenú čokoládu s maslom a zapracujeme.
- 4
Múku zmiešame s kakaom, soľou a kávou, preosejeme a zapracujeme do cesta.
- 5
Brownie základ vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (35x25 cm).
- 6
Cheesecake vrstva - všetky ingrediencie vyšľaháme dohladka.
- 7
Na brownie základ nanesieme cheesecake vrstvu a na ňu v kôpkach vychladnutú malinovú omáčku. Špáradlom vytvoríme efekt mramorovania.
- 8
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút. Po dopečení necháme koláč v rúre cca 10 minút, dvierka otvoríme a necháme koláč vychladnúť.
- 9
Prajem dobrú chuť!
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu