Medový krémeš

Torta medový krémeš

Autor receptu: katarinalucanova

Medové pláty, vanilkový krém a lahodná šľahačka, tomu sa nedá odolať. Medový krémeš povýšený na tortu.

20
porcií
60 minút
príprava
8 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladu. Odležané cesto vyvaľkáme, postupne vyrežeme kruhy a na papieri na pečenie po jednom upečieme. Pečie sa rýchlo, treba dávať pozor.
  2. Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom Zlatý klas a žĺtky. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný Zlatý klas so žĺtkami. Uvaríme hustý puding. Pridáme vanilkový extrakt a necháme vychladiť za občasného miešania .Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a rum.
  3. Šľahačkový krém: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, stužovačom a mascarpone do tuha.
  4. Dokončenie: Pomocou cukrárenskej špičky nastriekame na medový kruh vanilkový krém a na krém šľahačkový krém. Prikryjeme druhým medovým kruhom. Postup opakujeme na malej tortičke. Pred podávaním tortu schladíme.