Dusené bravčové mäso
Tokáň z bravčového mäsa
Autor receptu: luwinka
Toto je chutné a naše
obľúbené jedlo. Každý ho
robí inak, ja som použila túto
verziu.
Postup
- Mäso nakrájame na kúsky. Do hrnca dáme olej alebo masť. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Opražíme, pridáme mäso, korenie, taktiež sladkú papriku, osolíme a zakryjeme pokrievkou a dáme dusiť. Potom podlejeme vodou a necháme variť.
- Pripravíme si čo ešte budeme potrebovať.
- Keď je mäso mäkšie, prilejeme k nemu biele víno a podusíme do mäkka. Nakrájame rajčiny, červenú a zelenú papriku a pridáme paradajkový pretlak. Uhorky postrúhame a tiež pridáme k mäsu. Necháme znovu povariť. Na zahustenie si pripravíme v hrnčeku 2 polievkové lyžice polohrubej múky, ktorú rozmiešame s vodou a prilejeme ju k mäsu a ešte chvíľu povaríme a máme hotovo.
- Podávame s tarhoňou.
- Ide sa jesť :-)