Dusené bravčové mäso

Tokáň z bravčového mäsa

Autor receptu: luwinka

Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto verziu.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na kúsky. Do hrnca dáme olej alebo masť. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Opražíme, pridáme mäso, korenie, taktiež sladkú papriku, osolíme a zakryjeme pokrievkou a dáme dusiť. Potom podlejeme vodou a necháme variť.
  2. Pripravíme si čo ešte budeme potrebovať.
  3. Keď je mäso mäkšie, prilejeme k nemu biele víno a podusíme do mäkka. Nakrájame rajčiny, červenú a zelenú papriku a pridáme paradajkový pretlak. Uhorky postrúhame a tiež pridáme k mäsu. Necháme znovu povariť. Na zahustenie si pripravíme v hrnčeku 2 polievkové lyžice polohrubej múky, ktorú rozmiešame s vodou a prilejeme ju k mäsu a ešte chvíľu povaríme a máme hotovo.
  4. Podávame s tarhoňou.
  5. Ide sa jesť :-)