Tofu-zeleninové fašírky s majoránovými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Tieto "fašírky" silne chutia po zelenine, ktorá je do nich pridaná.
2 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme mrkvu, petržlen, pór a v mixéri rozsekáme. Umyjeme a na lístky rozoberieme petržlenovú vňať a pridáme k zelenine.
- Pridáme rozmrvené tofu a ostatné suroviny na fašírky... Vymiesením dobre ingrediencie prepojíme a necháme 10 minút odpočívať. Očistené a na plátky nakrájané zemiaky dáme variť v osolenej vode...
- Po 10 minútach cesto opäť premiesime, tvarujeme ploské placky (z množstva ich vyjde 7-8 ks) a opražíme na oleji. Keď sú všetky opražené, odložíme ich a prikryjeme aby ostali teplé.
- Očistenú a nakrájanú (na polmesiačiky) cibuľu a šampiňóny (na plátky) oprážame na oleji spolu s uvarenými zemiakmi cca 10 minút. Po ôsmej minúte pridáme lístky majoránu, čierne korenie, na konci prípravy pridáme aj soľ.
- Podávame so zeleninou podľa chuti.